Pateuri cu legume

Pateuri cu legume
Antreuri
Ușor
1 h 30 m

Ingrediente

8

Preparare

Preparare30 min
Gătire1 oră
  • Foile de placinta trebuiesc decongelate lent. (le scoateti de cu seara din congelator, pentru a doua zi).
    Si legumele mexicane trebuiesc decongelate, dar nu este nevoie de asa mult timp.
    Le scoatem din congelator si le punem in apa rece pentru 10-15 minute, dupa care se pun la scurs.

    Ceapa se curata si se toaca marunt.
    Ciupercile se spala foarte bine de pamant si se taie cubulete.

    Calim ceapa in 3 linguri de ulei, cand e gata adaugam ciupercile si mai lasam 3 minute.
    Dupa care adaugam amestecul de legume mexicane si mai lasam 10 minute, amestecand din cand in cand.
    Condimentam cu sare, piper si 1 lingurita de chimen.

    Se ia cate o foaie de aluat, se unge cu ulei, se impacheteaza in 3 (sa avem o fasie lunga).
    Punem cate o lingura din compozitia de legume in coltul stang, acoperim cu coltul drept, si rulam astfel pana la capatul benzii.
    Facem acelasi lucru si cu restul foilor (eu am avut parte de 16 de data asta).
    Se pun intr-o tava unsa cu ulei.
    Le ungem si pe ele cu ulei si le presaram cu chimen.
    Le dam la cuptor pentru 20- 30 minute pana se rumenesc un pic deasupra.

    Bon Appetit!

Punctează această reţetă

RReteteBauturi

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Sunt foarte bune aceste pateuri

abuz

anonymous

Eu as fi vrut si putina branza si patrunjel

abuz

anonymous

Foile astea pt. miniplacintele se pot umple cu tot ce-ti trece prin cap si iti incanta papilele gustative. Toata smecheria este la subtilitatea cu care condimentezi umplutura. Poi da ce forma doresti. Icarcati-le cu praz si sa vedeti ce bunatate iese.

abuz

anonymous

Voi incerca cit de curind. Mi se par si usor de preparat, cit de gust...

abuz

anonymous

Super super super

abuz

anonymous

Foarte buna si usoara pentu organism.Se poate folosi ulei de masline.

abuz

anonymous

Usoara, sanatoasa si satioasa

abuz

anonymous

Excelente, merg si cu spanac crud amestecat cu un ou si putina telemea sarata,eu am facut si au f.bune.j.v.

abuz

anonymous

Fara carne?

abuz