Coaceti uscat fulgii de ovaz intr-o tigaie amestecand continuu timp de 4-5 minute. Dati-i deoparte pe o tava si lasati-i sa se racoreasca. (Acest pas este optional insa am observat ca daca fulgii sunt astfel pregatiti inainte, gustul este mai bun.)
Curatati legumele si taiati-le marunt. Pregatiti condimentele aproape.
Intr-o tigaie puneti uleiul la incalzit si cand e suficient de fierbinte aruncati in el semintele de mustar si chimen. Cand incep sa pocneasca puneti chilli + ghimbir tocate marunt. Dupa cateva secunde adaugati si ceapa taiata fin. Sotati 4 minute pana ce ceapa devine translucida.
Adaugati legumele: conopida desfacuta in buchetele mici + fasolea taiata in bucatele de 1 cm + morcovul taiat marunt + dovlecelul cubulete. Presarati sare + turmeric + pulberea de coriandru. Amestecati 1 minut ca legumele sa se acopere de condimente. Apoi turnati apa, asteptati sa inceapa sa fiarba. Dati focul la minim, acoperiti cu capac si lasati sa se fezandeze cam 10-15 minute, pana ce morcovul si fasolea sunt bine fierte.
Apoi turnati fulgii de ovaz. Amestecati, presarati sarea ramasa + Garam Masala + verdeata.
La servire stropiti cu zeama de lamaie.
NOTA: Pentru a vedea cum se face Garam Masala (amestec de condimente indian) si Dhania Powder (pulbere de coriandru) vizitati blogul meu. Turmeric gasiti la magazine tip Plafar. Ghimbir la Kaufland ori Billa.
Comentarii:
Am incercat si nu am regretat!!!
Buna
Fff buna
Retete bune dar cu prajeli nu este bine multumesc
Interesanta
Cette une produit tres bone
Este foarte buna tino tot asa
Delicios