Petitchef

Mic dejun indian - Fulgi de ovaz cu legume

Este un mic dejun tipic indian si o idee buna pentru a ne incepe ziua pe un plus de energie.

Antreuri
2 porții
10 min
15 min
Ușor

Ingrediente

2

Preparare

  • Coaceti uscat fulgii de ovaz intr-o tigaie amestecand continuu timp de 4-5 minute. Dati-i deoparte pe o tava si lasati-i sa se racoreasca. (Acest pas este optional insa am observat ca daca fulgii sunt astfel pregatiti inainte, gustul este mai bun.)
  • Curatati legumele si taiati-le marunt. Pregatiti condimentele aproape.

    Intr-o tigaie puneti uleiul la incalzit si cand e suficient de fierbinte aruncati in el semintele de mustar si chimen. Cand incep sa pocneasca puneti chilli + ghimbir tocate marunt. Dupa cateva secunde adaugati si ceapa taiata fin. Sotati 4 minute pana ce ceapa devine translucida.
  • Adaugati legumele: conopida desfacuta in buchetele mici + fasolea taiata in bucatele de 1 cm + morcovul taiat marunt + dovlecelul cubulete. Presarati sare + turmeric + pulberea de coriandru. Amestecati 1 minut ca legumele sa se acopere de condimente. Apoi turnati apa, asteptati sa inceapa sa fiarba. Dati focul la minim, acoperiti cu capac si lasati sa se fezandeze cam 10-15 minute, pana ce morcovul si fasolea sunt bine fierte.
  • Apoi turnati fulgii de ovaz. Amestecati, presarati sarea ramasa + Garam Masala + verdeata.

    La servire stropiti cu zeama de lamaie.
  • NOTA: Pentru a vedea cum se face Garam Masala (amestec de condimente indian) si Dhania Powder (pulbere de coriandru) vizitati blogul meu.
    Turmeric gasiti la magazine tip Plafar. Ghimbir la Kaufland ori Billa.


Întrebări:




Comentarii:

20/10/2013

Am incercat si nu am regretat!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
09/02/2014

Buna

(0) (0) Abuz
19/10/2013

Fff buna

(0) (0) Abuz
09/09/2013

Retete bune dar cu prajeli nu este bine multumesc

(0) (0) Abuz
14/11/2012

Interesanta

(0) (0) Abuz
14/11/2012

Cette une produit tres bone

(1) (0) Abuz
08/11/2012

Este foarte buna tino tot asa

(0) (0) Abuz
08/11/2012

Delicios

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Ouă benedict: rețeta perfectă pentru micul dejun!
Ouă benedict: rețeta perfectă pentru micul dejun!
4 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Malai kofta vegan: chifelute de naut cu sos indian
Malai kofta vegan: chifelute de naut cu sos indian
3 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Legume si creveti la wok
Legume si creveti la wok
3 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Taitei de orez cu creveti, lapte de cocos si legume
Taitei de orez cu creveti, lapte de cocos si legume
3 porții
30 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Tajine cu vită și legume
Tajine cu vită și legume
5 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5

Articole conexe

Micul dejun - o gustare pe fuga sau o masa regeasca? Micul dejun - o gustare pe fuga sau o masa regeasca? Weekendul motiv de Brunch? Weekendul motiv de Brunch? Vegetalian sau Vegetarian - Dieta sau stil de viata? Vegetalian sau Vegetarian - Dieta sau stil de viata?

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează