Se amesteca ingredientele uscate, in afara de sare. Se pune in MP lichidele, faina, drojdia si drojdia naturala, se da la program rapid iar cand piuie se adauga sarea.
Odata ce a terminat de framantat se pune coca intr-un castron uns cu ulei si se baga intr-o punga mare, care se leaga sa nu intre aer.
Se lasa la dospit 1 h, dupa dospire se intinde coca in forma de dreptunghi,. O treime din coca o aducem in interior, iar cealalta treime o punem peste cealalta parte, se repeta inca odata impaturitul fara a o intinde, , se intoarce invers si o rasucim in sensul ceasului, impingand cu palmele coca in interior.
Se pune intr-o tava de cuptor si se lasa la dospit 45 minute- 1h intr-o punga legata. Pulverizam cu apa pe deasupra si se presara tarate de ovaz, se face cateva taieturi . Cuptorul trebuie sa fie incin la 240ºC, in momentul cand introducem paine, in interiorul cuptorului mai punem si un vas cu apa.
Cand introducem painea udam pereti cuptorului, se coace 25 minute la 240ºC, dupa care se mai coace 20 min la 200ºC. Se lasa 5 min in cuptor dupa coacere, dupa care se infasura cu un prosop sau doua si se lasa la racit pe un gratar, numai dupa ce s-a racit se poate taia. Se mesclan los ingredientes secos sin la sal.
Meseriasilor faceti paine de OVAZ nu CU ovaz. Pai la 600 g faina alba se putea adauga foarte bine si pamant, ca tot crestea, auzi faina de gluten. Mai invatati sa gatiti.
Comentarii:
Meseriasilor faceti paine de OVAZ nu CU ovaz. Pai la 600 g faina alba se putea adauga foarte bine si pamant, ca tot crestea, auzi faina de gluten. Mai invatati sa gatiti.