Paine cu tarate de ovaz

PAINE CU TARATE DE OVAZ
Altele
6 porții
Foarte ușor
30 min

Ingrediente

6

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Rețete inrudite

Paine toast - de casa


Preparare

Preparare15 min
Gătire15 min
  • Se amesteca ingredientele uscate, in afara de sare. Se pune in MP lichidele, faina, drojdia si drojdia naturala, se da la program rapid iar cand piuie se adauga sarea.
  • Odata ce a terminat de framantat se pune coca intr-un castron uns cu ulei si se baga intr-o punga mare, care se leaga sa nu intre aer.
  • Se lasa la dospit 1 h, dupa dospire se intinde coca in forma de dreptunghi,. O treime din coca o aducem in interior, iar cealalta treime o punem peste cealalta parte, se repeta inca odata impaturitul fara a o intinde, , se intoarce invers si o rasucim in sensul ceasului, impingand cu palmele coca in interior.
  • Se pune intr-o tava de cuptor si se lasa la dospit 45 minute- 1h intr-o punga legata. Pulverizam cu apa pe deasupra si se presara tarate de ovaz, se face cateva taieturi . Cuptorul trebuie sa fie incin la 240ºC, in momentul cand introducem paine, in interiorul cuptorului mai punem si un vas cu apa.
  • Cand introducem painea udam pereti cuptorului, se coace 25 minute la 240ºC, dupa care se mai coace 20 min la 200ºC. Se lasa 5 min in cuptor dupa coacere, dupa care se infasura cu un prosop sau doua si se lasa la racit pe un gratar, numai dupa ce s-a racit se poate taia. Se mesclan los ingredientes secos sin la sal.


Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

01/04/2012

Meseriasilor faceti paine de OVAZ nu CU ovaz. Pai la 600 g faina alba se putea adauga foarte bine si pamant, ca tot crestea, auzi faina de gluten. Mai invatati sa gatiti.

(0) (0) abuz



+