Pate de ciuperci cu ierburi aromate
Ingrediente
8
Rețete inrudite
-
Pâté berrichon - ruladă de paște
-
Risotto cu ciuperci - super rapid la thermomix
-
Ciuperci umplute și coapte (o idee bună pentru aperitiv)
-
Tăiței de orez cu ciuperci și ou fiert moale
Preparare
Preparare15 min
Gătire30 min
- Spalati bine ciupercile. Tocati marunt de tot o ceapa si un catel de usturoi si caliti-le in 50g de unt, 5 minute. Adaugati in tigaie 250g de ciuperci maruntite bine, sare sipiper si lasati 10 minute pe foc, pana scade tot lichidul.
Apoi mai adaugati 2 linguri de coniac peste ciuperci, mariti focul si mai lasati 2 minute.
Adaugati ierburile: salvie, cimbru si patrunjel, tocate marunt. (Tot acum puteti adauga si 7-8 picaturi de ulei de trufe).
Pentru un pate fin, pasati jumatate din ciuperci in robotul de bucatarie, impreuna cu 100g unt la temperatura camerei si amestecati cu cealalta jumatatea de ciuperci.
Puneti pateul in boluri si lasati-l sa se raceasca bine inainte de servire.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
21/11/2012
O singura data am facut si-mi pare rau ca trebuie sa o spun dar nu ne-a placut