Gyozas cu pui
Cu siguranta cunoasteti gyozas, galustele acelea chinezesti care ne innebunesc cu gustul lor. Ce ziceti daca le-ati face dvs. acasa? V-am pregatit o reteta mult mai usor de realizat decat v-ati imaginat ;-) De la aluat pana la umplutura, explicam pas cu pas toate etapele realizarii, gratie explicatiilor noastre scrise, fotografiilor si videoclipului ;-)
Ingrediente
15
Aluat:
Umplutura :
Gatitul :
Preparare
Preparare35 min
Timp așteptare30 min
Gătire10 min
- Aluatul:
Amestecati faina si sarea intr-un castron folosind cu o lingura. Adaugati treptat apa fierbinte. Cand apa este absorbita, incorporati restul de faina, amestecand manual. - Framantati aluatul timp de aproximativ 5 minute, apoi formați o bila. Infoliati bila si lasati sa stea cel putin 30 de minute la temperatura camerei.
- Umplutura :
Spalati ciuperca si ceapa verde. Curatati morcovul si ghimbirul. Taiati ciuperca, ceapa verde si puiul in brunoise (cubulete de 2 mm x 2 mm) si tocati la chopper morcovul cu ghimbirul (sau ii puteti da pe razatoare si scurge bine), - Puneti toate ingredientele intr-un castron apoi adaugati putina sare, sos de soia si ulei de susan. Se amesteca totul bine si se lasa deoparte.
- Intindeti aluatul sub forma de carnat de aproximativ 5 cm in diametru si taiat apoi 15 -16 bucati de dimensiuni egale. Acoperiti toate bucatile cu folie alimentara.
- Din fiecare bucatica taiata de aluat, formati o bila si apoi aplatizati-o.
- Intindeti bine si rotiti discul de aluat pana aplatizati partile laterale si obtineti un disc uniform.
- Puneti umplutura in centrul discului de aluat (aproximativ 1 lingurita si jumătate de umplutura). Lipiti mai intai mijlocul discului de aluat.
- Apoi indoiti marginile de la capete, de doua ori pe fiecare parte pentru a forma galusca (urmariti tehnica in video).
- Pe masura ce gyozas sunt gata, acoperiti-le cu folie alimentara.
Incalziti putin ulei intr-o tigaie, apoi asezati gyozas in ea. - Cand partea de la baza a galustei incepe sa se intarească, turnati apa pe fundul cratitei si acoperiti timp de 6 pana la 8 minute. Luati capacul si mai lasati sa se rumeneasca cateva minute.
- Gata, galustele tale sunt gata! Scufundati-le in sos de soia sau sos fierbinte!
Observații
Umplutura:
Puteti umple gyozas cu ce doriti, nu ezitati sa inlocuiti puiul cu creveti, carne de porc, carne de vita sau doar o alta leguma, cum ar fi varza chinezeeasca, de exemplu.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!