Fasole crema cu usturoi

Ingrediente
Preparare
- Fasolea se lasa in apa, peste noapte.
A doua zi, se pune la fiert.
Din pacate, fasolea trebuie sa stea circa o ora pe foc.
Cu putin timp inainte sa se faca, lasati cateva minute sa fiarba (4-5 minute) legumele, adica telina, morcovii si cepele.
Apoi legumele se scot.
Fasolea se scoate si ea si se baga in mixer.
In mixer se adauga 2 capatani de usturoi curatate, tocate marunt si 2-3 linguri cu ulei vegetal putin incalzit.
Se amesteca in mixer, dupa care se scoate si se poate decora cu verdeata.
Se poate servi pe paine prajita.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
În mod normal toate se fierb împreună(fără usturoi). Pui totul la scurs într-o strecurătoare după care o „zăpăcești”(bați) într-un mixer. Nu uita să pui ulei (îi scoate în evidență savoarea și o „catifelează”) Adaugi și usturoiul pisat: 2 căței, 2 căpățâni 200g(glumesc !) asta în funcție de cum tolerează fiecare(usturoiul). „Fasole batute cu usturoi fara ceapa prajita ?...... uitam sa gatim romaneste” spune cineva. Ceapă prăjită ? Da, în cazul când ai stomacul beton. Eu recomand (așa și fac) ceapa înăbușită și la sfârșit pui suc, pastă de roșii.(eu îi spun rântaș - ceea ce nu e adevărat...) GABRIEL
Pare super, cred ca asa ceva am tot facut si eu, pana acum..fara sa stiu ca se numeste asa!:)))
Fasole batute cu usturoi fara ceapa prajita ?...... uitam sa gatim romaneste.
Ptr. a 2-a zi de Pasti.......reteta asta, e total nepotrivita! In rest...o mancare ptr. VEGETARIENI, nu tocmai usoara!