Petitchef

Supa simpla, de chimion

Altele
8 porții
10 min
20 min
Ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Punem la fiert 3 litri apa, cand fierbe, adaugam zarzavatul maruntit si lingurita de chimen. Cand este fiert zarzavatul, separat intro tigaie, incingem uleiul, adaugam faina, rumenim usor, apoi stingem rantasul cu apa rece(cam 250 ml apa) amestecam bine la foc mic, sa nu se faca cocoloase, turnam rantasul peste supa, potrivim de sare si adaugam verdeata tocata. Se serveste cu crutoane de paine prajita. Este o supa de post, se face des in Ardeal, are rantas specific zonei. Veti zice ca nu mai e la moda rantasul, ca e greu la stomac sau multe altele, dar sa nu uitam ca bunicii nostri o consumau si au dus-o mai mult decat noi. Asa ca incercati!


Poze

Supa simpla, de chimion
Supa simpla, de chimion - poza 2
Supa simpla, de chimion - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

merceleo, 19/11/2014

Regretabila confuzie intre chimen si chimion, care sunt doua mirodenii diferite, pentru o gospodina cu pretentii e ceva inadmisibil.

am gătit această rețetă (1) (1) Abuz
Elenica, 20/11/2014

Prin pasarea legumelor fierte rezulta o supa crema cu un gust deosebit. De ce sa mai punem si faina? Chiar nu are sens.Cateva crutoane cu diverse condimente (sau nu) sunt ideale in aceasta supa.

(2) (0) Abuz
19/11/2014

Sunt ardeleanca si stiu o reteta de supa de chimen mai speciala; zarzavaturile se paseaza, iar chimenul se prajeste putin, se da prin morisca de cafea, se face pulbere si de-abia apoi se pune in supa. Rezultatul e la fel de special: nu mai e nevoie de rantas, supa devenind mai consistenta prin pasarea zarzavaturilor, iar chimenul astfel pregatit da un gust foarte ,foarte bun supei! Evident se adauga painea prajita, iar in zilele fara post, putina smantana nu strica...;))

(3) (0) Abuz
19/11/2014

Mai bine incinge faina in tigaia uscata, uleiul incins degaja acroleina (cancerigena).

(1) (0) Abuz
25/08/2014

Pai e chimen sau chimion?

(1) (0) Abuz
25/06/2014

Ai uitat: dupa ce au fiert toate incredientele ( zarzavatul si chimenul ) se va pasa si strecura , apoi restul operatiilor.

(0) (0) Abuz
11/05/2014

E foarte gustoasă și fără rântaș. Punem doar cartofii pisați. ;)

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Supa super cremoasa de legume la thermomix
Supa super cremoasa de legume la thermomix
6 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Supa de cartofi si praz
Supa de cartofi si praz
20 porții
1 oră
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Supa de conopida si fistic
Supa de conopida si fistic
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Supa de naut cu spanac
Supa de naut cu spanac
5 porții
50 min
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Supa cu capac de foietaj
Supa cu capac de foietaj
3 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
4.1 / 5

Articole conexe

Supa-enciclopedia culinara! Supa-enciclopedia culinara! Weekendul motiv de Brunch? Weekendul motiv de Brunch? Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează