Se curata sparanghelul si se taie varfurile cam de 2 cm; acestea se fierb separat pentru a nu se sfarama. Intr-o oala cu apa si sare se adauga ceapa. Se pune pe foc si, dupa cateva clocote, se adauga si sparanghelul si se lasa sa fiarba la foc potrivit. Cand sparanghelul este foarte bine fiert, se strecoara supa si se trec prin sita legumele. Intr-un vas se pun 3/4 din cantitatea de unt, apoi faina si piureul de sparanghel. Se amesteca toate la un loc, dupa care se adauga zeama in care a fiert sparanghelul. Se lasa sa fiarba 15-25 de minute, amestecand din cand in cand pentru a nu se lipi de fundul oalei. Galbenusurile de ou se bat bine, se amesteca cu laptele caldut si se toarna incet in oala. Se introduc si varfurile de sparanghel fierte separat si tocate marunt in prealabil.
Alte retete pe: http://gabrielabunescu.wordpress.com/
Comentarii (11):
F.buna,gustoasa
Reteta de supa crema fara faina , ou si alte grasimi animale nu sunt?
Foarte buna.
Vreau mai des
Mi se pare mult mai sanatos fara faina ,in rest este foarte buna
Excelent, f. buna
E atata de buna!
Foarte gustoasa
F.buna
Mi-a placut.cred ca si un bulion slab din carne ar putea substitui o parte din apa.