Saratele cu mac si chimen

Ingrediente
6
Preparare
Preparare15 min
Gătire15 min
- Branza se da pe razatoarea mica si apoi se piseaza cu furculita impreuna cu branza de vaci si margarina pusa in prealabil la temperatura camerei.
- Se adauga ouale si, treptat, faina. Se framanta toate cu mana pana capata consistenta de coca.
- Se pune coca la frigider cca o ora, apoi se imparte in 2 parti egale.Fiecare parte se intinde cu sucitorul pe o planseta de lucru pe care se presara faina pentru a nu se lipi.
- Se unde suprafata intinsa cu ou, apoi se presara pe deasupra mac, chimen, susan, cascaval in functie de dorintele fiecaruia. Noi am facut o parte cu mac si o parte cu chimen.Se sectioneaza tot dupa dorinta, puteti sa faceti baghete sau diverse forme folosind forme de biscuiti.
- Cuptorul se incinge in prealabil la 180 grade, apoi se introduc tavile sau tava si se seteaza temperatura la 160 grade.Noi am pus 2 tavi o data. O tava la nivelul 3 si una la nivelul 2 al cuptorului electric la modalitatea de convectie.
- Se mai schimba tavile intre ele daca se constata ca tava de sus se rumeneste mai rapid decat cea de jos.Se lasa circa 15-20 minute. In general se urmareste ca saratelele sa fie rumene.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
E super reteta
Punctează această reţetă