Petitchef

Rulada cu capsuni si crema pasticcera

Altele
4 porții
40 min
45 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Zbatem ouale impreuna cu zaharul pentru cel putin 10 minute,adaugam uleiul,dupa care adaugam incet faina, apoi amidonul, deci nu tot deodata, ci cite un pic.Amestecam praful de copt cu zaharul vanilat, initial pregatisem o fiola de vanilie, dar intre timp am gasit si zaharul vanilat
  • Cernem peste compozitie zaharul cu praful de copt, sarea si amestecam bine toata compozitia. Pregatim tava de la aragaz, marimea 30x40, punem hirtie de copt si rasturnam compozitia in tava nivelind totul cu o lingura.
  • Bagam blatul in cuptorul preincalzit la 180°, la jumatate, adica pe treapta a doua de jos in sus, pentru circa 15 minute, doar pina se coloreaza un pic. La cuptorul meu, dupa 11 minute incercat cu scobitoarea sa vad daca e gata si scos. Asa arata scos din cuptor.
  • Umezim un prosop curat de bucatarie cu apa calda, il intindem pe masa de lucru si presaram pe el un pic de zahar. In poza nu prea se vede zaharul, dar sa stiti ca e acolo, asta ajuta sa nu se lipeasca blatul cald de prosop, atunci cind il rasturnam.
  • Vedeti cum arata rasturnat, e colorat foarte putin. Cu ajutorul prosopului, rulam blatul cu grija sa nu-l rupem. Il lasam la odihnit, timp in care preparam umplutura pentru rulada.
  • Umplut rulada cu crema pasticcera, amestecata cu 140 ml de frisca zbatuta. Derulam incet blatul, punem crema deasupra si circa 200-300 g de capsuni, spalate si taiate bucatele. Rulam din nou cu atentie sa nu rupem blatul, dar nici sa-l stringem prea tare sa iasa crema din el.
  • Decoram cu ciocolata topita, fiecare dupa imaginatie. Pus ciocolata intr-o punga, iar punga intr-o tigaita cu apa calda si lasat-o pe aragaz, pina s-a topit toata ciocolata, masind din cind in cind punga, dupa care cu un ac mare, facut o gaura in coltul pungii si trecut la ornat rulada. Vom obtine o rulada pufoasa, cea mai pufoasa pe care facut-o vreodata. Bagam rulada la frigider si o servim taiata feliute, dar rece.


Poze

Rulada cu capsuni si crema pasticcera
Rulada cu capsuni si crema pasticcera - poza 2
Rulada cu capsuni si crema pasticcera - poza 3
Rulada cu capsuni si crema pasticcera - poza 4
Rulada cu capsuni si crema pasticcera - poza 5
Rulada cu capsuni si crema pasticcera - poza 6
Rulada cu capsuni si crema pasticcera - poza 7
Rulada cu capsuni si crema pasticcera - poza 8
Rulada cu capsuni si crema pasticcera - poza 9
Rulada cu capsuni si crema pasticcera - poza 10
Rulada cu capsuni si crema pasticcera - poza 11
Rulada cu capsuni si crema pasticcera - poza 12
Rulada cu capsuni si crema pasticcera - poza 13
Rulada cu capsuni si crema pasticcera - poza 14
Rulada cu capsuni si crema pasticcera - poza 15

Întrebări:




Comentarii:

27/12/2013

Super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
16/06/2013

F buna si economica

(0) (0) Abuz
18/05/2013

Foarte buna

(0) (0) Abuz
14/12/2012

Mmmmm foarte buna

(0) (0) Abuz
15/12/2011

ARATA SUPER BINE AM O POFTA NEBUNA.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Ruladă cu fructul pasiunii si nucă de cocos
Ruladă cu fructul pasiunii si nucă de cocos
6 porții
42 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Rulada portugheza cu portocale
Rulada portugheza cu portocale
12 porții
30 min
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Pâté berrichon - ruladă de paște
Pâté berrichon - ruladă de paște
6 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Crema de vanilie - crema de patiserie
Crema de vanilie - crema de patiserie
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tarta cu capsune si crema de patiserie
Tarta cu capsune si crema de patiserie
20 porții
1 oră
Foarte ușor
4.7 / 5

Articole conexe

Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete Rulada - desertul rapid Rulada - desertul rapid

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează