Zbatem ouale impreuna cu zaharul pentru cel putin 10 minute,adaugam uleiul,dupa care adaugam incet faina, apoi amidonul, deci nu tot deodata, ci cite un pic.Amestecam praful de copt cu zaharul vanilat, initial pregatisem o fiola de vanilie, dar intre timp am gasit si zaharul vanilat
Cernem peste compozitie zaharul cu praful de copt, sarea si amestecam bine toata compozitia. Pregatim tava de la aragaz, marimea 30x40, punem hirtie de copt si rasturnam compozitia in tava nivelind totul cu o lingura.
Bagam blatul in cuptorul preincalzit la 180°, la jumatate, adica pe treapta a doua de jos in sus, pentru circa 15 minute, doar pina se coloreaza un pic. La cuptorul meu, dupa 11 minute incercat cu scobitoarea sa vad daca e gata si scos. Asa arata scos din cuptor.
Umezim un prosop curat de bucatarie cu apa calda, il intindem pe masa de lucru si presaram pe el un pic de zahar. In poza nu prea se vede zaharul, dar sa stiti ca e acolo, asta ajuta sa nu se lipeasca blatul cald de prosop, atunci cind il rasturnam.
Vedeti cum arata rasturnat, e colorat foarte putin. Cu ajutorul prosopului, rulam blatul cu grija sa nu-l rupem. Il lasam la odihnit, timp in care preparam umplutura pentru rulada.
Umplut rulada cu crema pasticcera, amestecata cu 140 ml de frisca zbatuta. Derulam incet blatul, punem crema deasupra si circa 200-300 g de capsuni, spalate si taiate bucatele. Rulam din nou cu atentie sa nu rupem blatul, dar nici sa-l stringem prea tare sa iasa crema din el.
Decoram cu ciocolata topita, fiecare dupa imaginatie. Pus ciocolata intr-o punga, iar punga intr-o tigaita cu apa calda si lasat-o pe aragaz, pina s-a topit toata ciocolata, masind din cind in cind punga, dupa care cu un ac mare, facut o gaura in coltul pungii si trecut la ornat rulada. Vom obtine o rulada pufoasa, cea mai pufoasa pe care facut-o vreodata. Bagam rulada la frigider si o servim taiata feliute, dar rece.
Comentarii:
Super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
F buna si economica
Foarte buna
Mmmmm foarte buna
ARATA SUPER BINE AM O POFTA NEBUNA.