Pieptul de pui il taiem in felii subtiri (1cm ). Intr-un bol batem ouale, adaugam sosul de soia, mustarul,vinul, susanul, sare si piper dupa gust amestecand totul .
Adaugam si faina si amestecam pana la omogenizare. Punem o tigaie cu ulei de palmier la incins. Luam rand pe rand bucatile de pui, le trecem prin pesmet apoi prin amestecul de ou si le prajim pe ambele parti .
Scoatem puiul pe servet absorbant pentru a scapa de excesul de ulei. Este o reteta rapida si usoara. Se serveste cu garnitura de taitei sau legume.
La un piept de pui, care poate avea si doar 300 g, mi se pare f mare cantitatea de faina, pesmet, iar susan o lingura? ulei de palmier, ma duc la Palmira? sau de masline? 3 oua la un piticut poate de piept de pui? Unde sunt sosurile dulci/acrisoare/picante?
Eu gatesc aceasta reteta si in functie de cat de mare e pieptul de pui , pregatesc ingredientele, cateodata ajung , alta data nu, dar de obicei eu pregatesc ochiometric. dar imi iese de cele mai multe ori. . Imi place.
Comentarii:
La un piept de pui, care poate avea si doar 300 g, mi se pare f mare cantitatea de faina, pesmet, iar susan o lingura? ulei de palmier, ma duc la Palmira? sau de masline? 3 oua la un piticut poate de piept de pui? Unde sunt sosurile dulci/acrisoare/picante?
Foarte bun! si uleiul de palmier se gaseste in comert de cumparat.
Eu gatesc aceasta reteta si in functie de cat de mare e pieptul de pui , pregatesc ingredientele, cateodata ajung , alta data nu, dar de obicei eu pregatesc ochiometric. dar imi iese de cele mai multe ori. . Imi place.