Preparam foile : Amestecam intrun castron ingredientele pentru foi, framantam bine pana ce aluatul se dezlipeste de pe maini. Impartim aluatul obtinut in 4 si coacem 4 foi pe dosul tavii. Dupa ce intindem foia o intepam din loc in loc cu furculita sa nu se umfle. (Atentie, foile se coc destul de repede, cam 10 minute pt o foaie la cuptorul meu).
Preparam crema : 4 linguri faina + 2 linguri de gris + o parte din zahar (se procedeaza asa sa nu se faca cocolase amestecul inainte de a fi fiert) se amesteca bine apoi se inmoaie cu putin lapte rece. Totul se amesteca bine sa nu se faca cocoloase. Restul de lapte se fierbe cu restul de zahar, peste care adaugam amestecul de mai sus. Se fierbe totul la foc mic intrun vas bun, amestecand continuu sa nu se prinda creama.
Fierberea se incheie cand crema se ingroasa bine. Apoi se amesteca cu untul, coaja si zeama de lamaie si ungem cele 4 foi. Prajitura se lasa sa se inmoaie si inainte de a sa servi se pudreaza cu zahar pudra amestecat cu vanilie, apoi o taiem romburi sau dreptunghiuri. Cand pregatesc aceasta prajitura incep cu crema, pentru ca imediat ce am copt foile acestea se si ung.
Comentarii:
BRAVO
Delicioasa
Ff gustoasa
Arata bine pererea finala doar dupa ce o gust:)
Minunataaaa
Super tare
O sa incerc
E FOARTE BUNA!!!
AR TREBUI SO INCERCATI.