Punem faina intr-un caston impreuna cu sarea,zaharul si drojdia.Laptele il incalzim putin si il amestecam cu faina.
La sfarsit adaugam uleiul.
Framantam un aluat care nu se lipeste de mana .
Aluatul il lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul.
Ceapa tocata o calim in putin ulei,apoi adaugam carnea si le lasam la foc potrivit.
Adaugam apoi sucul de rosii, sare si piper.
Lasam compozitia pana scade zeama.
Dupa ce ii stingem focul adaugam pe rand ouale si amestecam bine.
La sfarsit adaugam cascavalul ras.
Aluatul crescut il impartim in doua parti ce le vom intinde cu sucitorul.
In tava de la aragaz punem hartie de copt si adaugam prima foaie.Intindem bine umplutura de carne si adaugam si cea de-a doua foaie si presam bine marginile.
Cu ajutorul unui cutit taiem aluatul in raze, pe care le rasucim de mai multe ori.
Ungem aluatul cu ou si presaram semintele de mac sau susan.
Lasam aluatul sa mai creasca 10-15 minute,dupa care il dam la cuptor 45-50 minute, pana se rumeneste.
Comentarii:
O cina sanatoasa si gustoasa!