Drojdia se freaca cu zaharul si se adauga apa calduta, sarea, uleiul si faina. Se framanta bine si se lasa sa creasca intr-un loc caldut , acoperit cu un prosop in jur de 1 ora.
Dupa ce aluatul si-a dublat volumul , aluatul se imparte in bilute potrivite ca dimensiune si se aseaza in tava la distanta de 2 cm. Mai lasati la crescut inca 1520 min si dati la cuptorul incalzit in prealabil pentru inca 25 min.
Daca doriti sa o faceti cu faina neagra trebuie sa aveti in vedere ca nu va creste asa mult insa isi va pastra din pufosenie.
De asemeni daca doriti puteti presara deasupra seminte sau in varianta de dulce se poate inlocui apa cu lapte si inainte de a le introduce in cuptor unse cu putin ou batut.
Comentarii:
15-20minute la crescut,25la coacere..nu e menționat la care grade
Buna ziua, la ce temperatura se pun la cuptor?
Multumesc!
1520 de Minute inseamna peste 25 de ore, esti intreaga la minte?
Buna, de tot!
Mi se pare logica reteta ...si maicamea a lucrat in brutarie ..si imi amintesc cum povestea asa ceva...
Am sa fac si eu ..
Ff bune!!!