Pão de queijo (painici cu branza)

Aperitiv
Foarte ușor
45 min

Ingrediente

4

Preparare

Preparare25 min
Gătire20 min
  • Laptele, apa, uleiul si sarea se pun intr-o craticioara la incalzit. Nu trebuie sa clocoteasca, ci doar sa se infierbante.
  • Intr-un castron se pune tapioca, iar peste ea se toarna amestecul precedent (fierbinte) si se amesteca repede si bine pana se aduna totul intr-un aluat.
  • Se lasa sa se racoreasca aprox. 5 min. dupa care se adauga oul batut, amestecat cu parmezanul. Se amesteca bine pana cand cele 2 compozitii s-au omogenizat. Apoi se framanta bine (5~6 minute).
  • Rezulta un aluat foarte elastic si nelipicios. Acesta se imparte in 16 bucati care se modeleaza in forma de bila si se aseaza apoi in tava (cu hartie de copt).
  • Painicile se coc in cuptorul preincalzit la temp. medie (180°C) timp de 20 min. Se scot pe un gratar si se lasa sa se racoreasca putin. Se pot servi atat calde cat si reci.

Punctează această reţetă

CristinaKCristinaK

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Iubesc pão de queijo. Am facut de cateva ori, dar aproape de fiecare data s-au lasat cand le-am bagat in cuptor si s-au facut ca niste placintele. Am incercat sa las aluatul la frigider inainte, dar tot nu au iesit rotunde si pufoase. Desi mi-a venit sa mai adaug faina de tapioca pentru ca era cam moale aluatul, am respectat cantitatile pentru ca citisem undeva ca nu e ok sa mai adaugi faina. Am folosit parmezan si mozzarella uscata sau parmezan si cascaval. Sa fie tipul de branza problema? Multumesc!

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Multumesc mult

abuz

anonymous

Super

abuz
cobalt_s2014

cobalt_s2014

Fabulos!

abuz

cridtidhshsjjs

Buna!

abuz

anonymous

Te inseli amarnic, dovada ca ai o incultura foarte vasta! Titlul de mai sus este in limba portugheza, nu spaniola, nici italiana. Mai ai de studiat.

abuz

anonymous

In ultimul timp abunda retetele cu denumiri in spaniola si italiana. Sa fie oare influenta capsunilor ?!

abuz