Petitchef

Pão de Queijo (painici cu branza)

Aperitiv
4 porții
25 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Laptele, apa, uleiul si sarea se pun intr-o craticioara la incalzit. Nu trebuie sa clocoteasca, ci doar sa se infierbante.
  • Intr-un castron se pune tapioca, iar peste ea se toarna amestecul precedent (fierbinte) si se amesteca repede si bine pana se aduna totul intr-un aluat.
  • Se lasa sa se racoreasca aprox. 5 min. dupa care se adauga oul batut, amestecat cu parmezanul. Se amesteca bine pana cand cele 2 compozitii s-au omogenizat. Apoi se framanta bine (5~6 minute).
  • Rezulta un aluat foarte elastic si nelipicios. Acesta se imparte in 16 bucati care se modeleaza in forma de bila si se aseaza apoi in tava (cu hartie de copt).
  • Painicile se coc in cuptorul preincalzit la temp. medie (180°C) timp de 20 min. Se scot pe un gratar si se lasa sa se racoreasca putin. Se pot servi atat calde cat si reci.


Poze

Pão de Queijo (painici cu branza)
Pão de Queijo (painici cu branza) - poza 2
Pão de Queijo (painici cu branza) - poza 3
Pão de Queijo (painici cu branza) - poza 4
Pão de Queijo (painici cu branza) - poza 5
Pão de Queijo (painici cu branza) - poza 6

Întrebări:




Comentarii:

24/04/2022

Iubesc pão de queijo. Am facut de cateva ori, dar aproape de fiecare data s-au lasat cand le-am bagat in cuptor si s-au facut ca niste placintele. Am incercat sa las aluatul la frigider inainte, dar tot nu au iesit rotunde si pufoase. Desi mi-a venit sa mai adaug faina de tapioca pentru ca era cam moale aluatul, am respectat cantitatile pentru ca citisem undeva ca nu e ok sa mai adaugi faina. Am folosit parmezan si mozzarella uscata sau parmezan si cascaval. Sa fie tipul de branza problema? Multumesc!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
19/10/2016

Multumesc mult

(0) (0) Abuz
17/10/2016

Super

(0) (0) Abuz
cobalt_s2014
cobalt_s2014, 17/10/2016

Fabulos!

(0) (0) Abuz
cridtidhshsjjs, 17/10/2016

Buna!

(0) (0) Abuz
17/10/2016

Te inseli amarnic, dovada ca ai o incultura foarte vasta! Titlul de mai sus este in limba portugheza, nu spaniola, nici italiana. Mai ai de studiat.

(0) (1) Abuz
17/10/2016

In ultimul timp abunda retetele cu denumiri in spaniola si italiana. Sa fie oare influenta capsunilor ?!

(0) (1) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Paine impletita aromata cu pesto
Paine impletita aromata cu pesto
4 porții
2 h 50 m
Foarte ușor
Rețetă Lasagna cu ricotta și spanac
Lasagna cu ricotta și spanac
4 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Batoane de dovlecel la air fryer
Batoane de dovlecel la air fryer
2 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

„La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza Branza cu mucegai sau Branza Albastra Branza cu mucegai sau Branza Albastra Crema de branza Crema de branza

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează