Drojdia se desface cu o lingura de zahar si 100 de ml de lapte, adaugam faina cat sa iasa un aluat ca de clatite. Amestecam bine si punem la crescut pana isi dubleaza volumul.
Intr-un bol cernem restul de faina,in care vom adauga praful de sare,uleiul si zaharul ramas.
In mijloc facem o adancitura in care vom pune maiaua.Amestecam si adaugam laptele caldut. Incepem sa framantam pana cand aluatul devine neted si elastic.
Il punem la crescut, acoperit cu un prosop,pana cand isi va dubla volumul.
Cand a crescut,il punem pe masa de lucru si il vom imparti in 5.Patru parti sa fie egale,iar a cincea sa fie mai mare.
Cele 4 bile mai mici de aluat,le vom intinde in foi,nu prea subtiri. Pregatim o tava mai mare.A folosit tava alba de la aragaz.
A uns-o cu margarina topita si am pudrat cu faina. A luat prima foaie si a pus-o in tava.Am uns-o bine cu margarina topita,am presarat telemea rasa,iar deasupra a presarat zahar.
Asa a procedat cu toate cele 4 foi, suprapunandu-le. Ultima ramane neunsa. Teancul de foi il vom taia in 8 parti egale,incepand din mijloc,spre exterior,unde vom lasa o margine de cativa milimetri.
Cele 8 colturi rezultate,dupa taiere,le vom intoarce spre exterior.Mijlocul va ramane gol. A cincea bila,o intindem intr-un rulou,pe care il vom impleti in doua.Il strangem si il vom aseza in mijlocul,ramas gol,la cele 4 foi.
Punem la crescut, acoperim cu un prosop. Cand este gata,ungem cu ou batut,presaram cu mac in mijloc si dam la cuptorul incins de dinainte, cam 40 de minute.
Comentarii:
Cea mai estetica si frumoasa paine pe care am putut so vad este superba felicitarii
Bun, delicios si frumos! Si ochiul vrea partea sa! Felicitari si multumesc!
Minunata
Super tare va multumim