Petitchef

Paine cu stafide si scortisoara

Altele
6 porții
15 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Maiaua:

Aluatul:

Umplutura:

Preparare

  • Intr-un bol mic dizolvati drojdia cu zaharul si apa. Amestecati bine si lasati sa creasca intr-un loc cald.
    Intre timp amestecati intr-un vas mare faina cu zaharul, scortisoara si sarea. Faceti o gropita in mijloc, adaugati maiaua dospita si o cana de apa. Incepeti sa framantati si adaugati pe rand jumatatea de cana de apa, pana cand aluatul nu mai e uscat si e usor de framantat.
  • Transferati aluatul pe o plansa infainata si framantati bine, pentru a rezulta un aluat elastic si nelipicios.
    Ungeti un vas cu ulei, puneti aluatul in el, acoperiti cu o folie de plastic si lasati la dospit 1 ora jumatate-doua ore. Aluatul trebuie sa-si dubleze volumul.
    Puneti stafidele intr-o carticioara si acoperiti-le cu apa. Dati la foc, lasati un clocot si apoi stingeti focul.
  • Lasati stafidele la inmuiat in apa clocotita 10 minute. Scurgeti-le apoi foarte bine de apa si presarati peste ele 1 lg faina. Aceasta are rolul de a nu lasa stafidele sa se lipeasca atunci cand le adaugam in aluat. Infainati suprafata de lucru. Rasturnati aluatul si intindeti-l cu sucitorul, dandu-i forma unui dreptunghi. Presati stafidele pe intreaga suprafata a aluatului.
  • Impaturiti aluatul in trei, pe lungime. Intindeti aluatul cu sucitorul, avand grija ca latimea foii intinse sa nu depaseasca lungimea tavii de copt. Presarati amestecul de zahar si scortisoara, avand grija sa lasati o bordura libera pe trei parti.
  • Incepeti sa rulati aluatul, pe latime. Puneti ruloul obtinut in tava unsa cu ulei si lasati la dospit la loc cald timp de o ora. Dati la copt la 220 grade pentru 10 minute iar apoi reduceti temperatura la 190 grade.
  • Coaceti pentru alte 20-25 minute. Painea e coapta atunci cand, batuta la fund, suna a gol. Lasati pe un gratar sa se raceasca. Feliati dupa ce este complet racita si pastarti-o in pungi de plastic.


L Lifestyle blog

Poze

Paine cu stafide si scortisoara
Paine cu stafide si scortisoara - poza 2

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Paine brioche fara unt, super pufoasa
Paine brioche fara unt, super pufoasa
8 porții
4 h 50 m
Ușor
Rețetă Paine toast - de casa
Paine toast - de casa
15 porții
2 h 35 m
Ușor
3 / 5
Rețetă Pâine arici umplută în stil tartiflette
Pâine arici umplută în stil tartiflette
6 porții
35 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Paine impletita aromata cu pesto
Paine impletita aromata cu pesto
4 porții
2 h 50 m
Foarte ușor
Rețetă Pâine cu usturoi în stil stea
Pâine cu usturoi în stil stea
1 porții
5 min
Foarte ușor
Rețetă Paine cu usturoi si patrunjel
Paine cu usturoi si patrunjel
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Articole conexe

Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta! Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta! Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata! „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează