Gutui murate - ecetes birsalma
Ingrediente
12
Preparare
- Gutuile se curata , se indeparteaza semintele si se feliaza in bucati potrivite (nici prea mari dar nici prea mici ). Intr-un vas mai mare punem 4 litri apa rece si 8 linguri mari de sare fara iod (grunjoasa). In aceasta saramura punem feliile de gutui sa stea pana a doua zi ( circa 12 ore ).
- Dupa ce tinut la saramura le scoatem si le asezam in borcane. In fiecare borcan punem cate 2 frunze foi dafin, 4 cuisoare, cate 1 lingurita piper boabe si 1 varf cutit salicil si 1 varf cutit borken.
- In alt vas punem 2 l apa la fiert impreuna cu 200 ml otet si 10 linguri zahar. Aceasta olutie de murat o turnam fierbinte peste gutuile din borcane. Capsam borcanele si le dam la dunst uscat intre paturi pana racesc borcanele.
- Nu ne ramane decat sa asezam apoi borcanele la loc de cinste in camara si dupa aproximativ 3 saptamani sunt gata murate si numai bune de pus pe masa.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
C
clau1948
De unde sa luam metabisulfit de potasiu (borken )?

danacostel
Este o reteta OK
Punctează această reţetă