Gutui murate - ecetes birsalma

Altele
Foarte ușor
30 min

Ingrediente

12

Preparare

  • Gutuile se curata , se indeparteaza semintele si se feliaza in bucati potrivite (nici prea mari dar nici prea mici ). Intr-un vas mai mare punem 4 litri apa rece si 8 linguri mari de sare fara iod (grunjoasa). In aceasta saramura punem feliile de gutui sa stea pana a doua zi ( circa 12 ore ).
  • Dupa ce tinut la saramura le scoatem si le asezam in borcane. In fiecare borcan punem cate 2 frunze foi dafin, 4 cuisoare, cate 1 lingurita piper boabe si 1 varf cutit salicil si 1 varf cutit borken.
  • In alt vas punem 2 l apa la fiert impreuna cu 200 ml otet si 10 linguri zahar. Aceasta olutie de murat o turnam fierbinte peste gutuile din borcane. Capsam borcanele si le dam la dunst uscat intre paturi pana racesc borcanele.
  • Nu ne ramane decat sa asezam apoi borcanele la loc de cinste in camara si dupa aproximativ 3 saptamani sunt gata murate si numai bune de pus pe masa.

Punctează această reţetă

LLorycarp

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

clau1948

De unde sa luam metabisulfit de potasiu (borken )?

abuz
danacostel

danacostel

Este o reteta OK

abuz