Gomboti cu prune

Gomboti cu prune
Altele
Ușor
40 min

Ingrediente

8

Preparare

Preparare10 min
Gătire30 min
  • Intr- cratita se pune paharul de ulei, sarea si cele 7 pahare de apa. cand incep sa fiarba, se adauga amestecul de faina(alba, de malai si de gris) si zahar. se amesteca pana se face o mamaliga potrivit de groasa.
    se lasa amestecul la racit cca 10 minute.
    in acest timp se indeparteaza samburii prunelor. peste prune se pune putin zahar, daca prunele sunt mai putin coapte.
    din amestecul de faini se ia cu mana cate o bucata, cam cat o piersica de mare, in care se asaza cate o bucata de pruna si se modeleaza de forma unei mingi.
    se dau gombotii prin pesmetul calit putin pe foc si apoi se asaza intr-o tava neunsa, la cuptor pentru 15 minute, cat sa se inmoaie prunele. se servesc cu zahar presarat deasupra, dulceata, smantana sau simpli.
    amestecul de faini se poate consuma ca atare, dat prin pesmet si zahar, are un gust deosebit.

Punctează această reţetă

LLianas

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

O sa incerc,dar sant sigura k sant crocanti

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Am mai auzit aceasta reteta de la cineva, nu am gustat, gatite cu aluat oparat, asa se mai numesc!Este timpul sa incerc si eu!Am o intrebare...NU se intaresc a doua zi?De obicei sunt sanse destul de slabe sa mai ramana, dar intreb si eu...asa...informativ...

abuz

anonymous

Foarte bunaaaaaaaaaaaa

abuz

anonymous

AM INCERCATO SI E BUNA :*

abuz

anonymous

Sunt deliciosi

abuz

anonymous

Excelent, ca de la mama.

abuz

anonymous

Deliceoase galuste!!!

abuz
sanda_ned

sanda_ned

Sunt f gustosi! Bravo! Am facut si eu aceasta reteta, dar mi s-a parut mai complicata decit reteta traditionala cu cartofi si faina alba. Sanda

abuz