Intr- cratita se pune paharul de ulei, sarea si cele 7 pahare de apa. cand incep sa fiarba, se adauga amestecul de faina(alba, de malai si de gris) si zahar. se amesteca pana se face o mamaliga potrivit de groasa. se lasa amestecul la racit cca 10 minute. in acest timp se indeparteaza samburii prunelor. peste prune se pune putin zahar, daca prunele sunt mai putin coapte. din amestecul de faini se ia cu mana cate o bucata, cam cat o piersica de mare, in care se asaza cate o bucata de pruna si se modeleaza de forma unei mingi. se dau gombotii prin pesmetul calit putin pe foc si apoi se asaza intr-o tava neunsa, la cuptor pentru 15 minute, cat sa se inmoaie prunele. se servesc cu zahar presarat deasupra, dulceata, smantana sau simpli. amestecul de faini se poate consuma ca atare, dat prin pesmet si zahar, are un gust deosebit.
Am mai auzit aceasta reteta de la cineva, nu am gustat, gatite cu aluat oparat, asa se mai numesc!Este timpul sa incerc si eu!Am o intrebare...NU se intaresc a doua zi?De obicei sunt sanse destul de slabe sa mai ramana, dar intreb si eu...asa...informativ...
Comentarii:
O sa incerc,dar sant sigura k sant crocanti
Am mai auzit aceasta reteta de la cineva, nu am gustat, gatite cu aluat oparat, asa se mai numesc!Este timpul sa incerc si eu!Am o intrebare...NU se intaresc a doua zi?De obicei sunt sanse destul de slabe sa mai ramana, dar intreb si eu...asa...informativ...
Foarte bunaaaaaaaaaaaa
AM INCERCATO SI E BUNA :*
Sunt deliciosi
Excelent, ca de la mama.
Deliceoase galuste!!!
Sunt f gustosi! Bravo! Am facut si eu aceasta reteta, dar mi s-a parut mai complicata decit reteta traditionala cu cartofi si faina alba. Sanda