Geantak- un fel de placinta cu carne (posetele)
Ingrediente
3
umplutura:
aluatul:
Preparare
Preparare15 min
Gătire15 min
- Carnea tocata se amesteca cu ceapa,sare,piper si menta uscata se framanta un aluat din faina,drojdie si apa calda,dupa care se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
- Autul se ruleaza in suluri cam de 5 cm in diamentru,apoi se taie rondele cam de 1 cm grosime se pune o lingurita de carne in mijlocul fiecarei rondele,apoi se pliaza pe diametru si se lipeste bine aluatul pe margini cu degetele.
- Se aseaza posetelele rezultate intr-o tava unsa bine cu ulei , in picioare,sa se sprijine una de alta,cu lipitura in sus se bat 2 oua si se ameteca cu iaurtul dupa care se toarna peste posetele si se da la cuptorul incins la 210.
- Se servesc calde sau reci la un pahar de iaurt sau compot.Parerea mea este ca sunt mai bune calde,asa ca a doua zi le-a incalzit la microunde pe cele ramase.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
03/02/2012
Buna, Arata f bine si cred ca este si f buna. Felicitari!!!!! O sa fac si eu ! Maria