Mai intai curatati ceapa verde si o taiati bucati mici apoi tocati carnea carnea si ambele le puneti in tigaie in ulei si apa in parti egale si le lasati sa se inabuse. Adaugati vinul, piperul, sarea si mararul tocat si lasati pe foc pana cand se inmoaie ceapa si se face carnea.
Intre timp pregatiti foile de placinta astfel: amestecati ouale cu faina si putina sare, adaugand cate putina apa pana cand obtineti un aluat pe care il intindeti cu sucitorul ca sa formati o foaie subtire de placinta . Intindeti prima foaie de placinta in tava de cuptor unsa cu unt, deasupra puneti tocatura de carne si ceapa, iar peste aceasta cealalta foaie de placinta, pe care o ungeti cu unt.
Dati la cuptor pana cand foaia de aluat de deasupra se face putin (cam dupa 10-15 minute), apoi turnati zeama in care ati inabusit carnea si ceapa, iar deasupra putin iaurt si dati inapoi tava la cuptor la foc potrivit inca aproximativ 30 de minute. Aceasta reteta de placinta cu carne de miel se serveste ca aperitiv la meniul de Paste.