Se aleg 7S ciorchini de flori de saicim , se pun intr-u» vas eu apa multa si se agita usor, ca sa se curete de eventualele insecte sau praf. Se asaza pe un servet din tifon indoit in patru, ca sS- se scurga de apa. latre timp, se prepara compozitia. intr-o farfurie intinsa, albusurile se bat spuma cu furculita, se pune romul si se bat inca’ putin, pina cind se intaresc din nou.
Dupa aceea, se adauga galbenusurile, se bat de 4?5 ori, se pune faina si se amesteca numai prin rasturnare, cu furculita.
Tigaia se pune la foc mijlociu si se lasa sa se infierbinte, 4-5 minute, fara grasime. intre timp, florile de salcim se introduc in compozitie; se tin de codite sl se intorc pe toate partile, ca sa adere bine compozitia la ele. In tigaia infierbintata se pun doua linguri cu untdelemn si, imediat, se asaza in ea cite 2-3 flori, cit mai rasfirate «einghesulte.
Se prajesc la foc mijlociu, cite 2-3 minute, pe fiecare parte; daca este nevoie, se mai adauga putina grasime, cala nu se lipeasca de tigaie. Se scot cu furculita pe farfurie, se pudreaza ca zahar si vanilie si se servesc calde sau reci.
Florile de saicim se pot pregati ia fel si in compozitie de clatite, insa mai groasa, ca pentru mere .
Comentarii:
Pas de commentaire