Noisetier-prăjitura cu alune din 5 ingrediente!
Dorim să vă avertizăm: această prăjitură va fi perfectă pentru a vă însoți cafeaua sau ceaiul! O textură moale, aromată savuroasă, toate într-o rețetă super ușor de făcut. Ne-am îndrăgostit de această prăjitură cu alune și nu avem nicio îndoială că o vei face și tu ;-)
Ingrediente
6
Materiale
- tavă cu arc cu diametrul de 16 cm
- hârtie pergament
- tel
- castron
- spatula (sau lingură)
Preparare
Preparare5 min
Gătire35 min
Amestecați ouăle și zahărul cu un tel până când amestecul devine alb.
Adăugați pudra de alune și amestecați bine. La final se toarnă untul topit și se încorporează pentru a obține un aluat omogen.
Se toarnă aluatul într-o tavă cu inel, tapetată cu hârtie de copt și unsă. Acoperiți blatul tortului cu alune prăjite, mărunțite.
Coaceți alunele în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 35 - 40 de minute.
Prăjitura este gata! Armonie perfectă între fondant și crocant. Decorați-o cu puțin zahăr pudră dacă doriți!
Observații
Prăjitura cu alune nu conține gluten?
Este fără gluten!O poți mânca fără griji dacă ai intoleranță sau boala celiaca.
Cu ce ar trebui să înlocuiți pudra de alune?
O poți înlocui cu pudră de migdale.
Cum se păstrează?
O poți păstra până la 4 zile într-un recipient ermetic sau învelit în folie alimentară.
Echipamente de gătit
cuptor
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!