Noi, cei de la Petitchef, iubim spanacul! Această legumă este adesea neîndrăgit de copii, dar poate fi folosită într-o mulțime de rețete: quiches, lasagna... Spanacul este o sursă excelentă de vitamine, fier și calciu și, odată gătit, îl poți folosi în multe rețete! Astăzi vom analiza o metodă de gătit care vă permite să păstrați toți nutrienții acestei „legume cu frunze”: gătit în tigaie! Il poți folosi și ca garnitură, adăugând un strop de ulei și sare :-)
Curățați spanacul, eliminând orice reziduu de pământ și îndepărtați tulpinile dure.
Puneți spanacul într-o strecurătoare și clătiți-l cu apă rece.
Puneți spanacul (încă ud) într-o tigaie.
Acoperiți și gătiți aproximativ 10 minute la foc mediu, amestecând din când în când cu o lingură de lemn.
Și iată, spanacul este gătit! Îl poți folosi pentru rețetele tale (plăcintă, quiche, omletă) sau îl poți asezona cu ulei și sare pentru a îl servi ca garnitură.
Cât timp se poate păstra spanacul fiert? Lăsați-l să se răcească complet și transferați-l într-un recipient ermetic. Se păstrează la frigider, 3 zile.
Putem congela spanacul fiert? Da, desigur! Lăsați-l să se răcească complet și puneți-l în pungi de congelator. Îl puteți păstra până la 3 luni.
Cum se prepară cuburi de gheață de spanac congelate? Puneți spanacul rece într-o tavă pentru cuburi de gheață. După câteva ore în congelator se vor forma cuburi de gheață: desfaceți-le și puneți-le în pungi de congelare. Această metodă de congelare vă va permite să dezghețați doar cantitatea de care aveți nevoie.
Cum să dezgheți spanacul? La frigider: transferați-l din congelator în frigider, cu o zi înainte. Puneți-l pe o farfurie pentru că ar putea pierde apă. La cuptorul cu microunde: Puneți spanacul congelat pe o farfurie. Apoi, porniți cuptorul cu microunde în modul de putere scăzută sau dezghețare. În tigaie: Turnați spanacul congelat într-o tigaie. Începeți să gătiți la foc mediu/mic și presați cu o furculiță pe măsură ce se înmoaie.