Cum să gătim spanacul proaspăt?

Altele
2 porții
Foarte ușor
5 min

Noi, cei de la Petitchef, iubim spanacul! Această legumă este adesea neîndrăgit de copii, dar poate fi folosită într-o mulțime de rețete: quiches, lasagna... Spanacul este o sursă excelentă de vitamine, fier și calciu și, odată gătit, îl poți folosi în multe rețete! Astăzi vom analiza o metodă de gătit care vă permite să păstrați toți nutrienții acestei „legume cu frunze”: gătit în tigaie! Il poți folosi și ca garnitură, adăugând un strop de ulei și sare :-)


Ingrediente

2

Materiale


Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Preparare

Preparare4 min
Gătire1 min

Observații

Cât timp se poate păstra spanacul fiert?

Lăsați-l să se răcească complet și transferați-l într-un recipient ermetic. Se păstrează la frigider, 3 zile.

Putem congela spanacul fiert?

Da, desigur! Lăsați-l să se răcească complet și puneți-l în pungi de congelator. Îl puteți păstra până la 3 luni.

Cum se prepară cuburi de gheață de spanac congelate?

Puneți spanacul rece într-o tavă pentru cuburi de gheață. După câteva ore în congelator se vor forma cuburi de gheață: desfaceți-le și puneți-le în pungi de congelare. Această metodă de congelare vă va permite să dezghețați doar cantitatea de care aveți nevoie.

Cum să dezgheți spanacul?

La frigider: transferați-l din congelator în frigider, cu o zi înainte. Puneți-l pe o farfurie pentru că ar putea pierde apă.
La cuptorul cu microunde: Puneți spanacul congelat pe o farfurie. Apoi, porniți cuptorul cu microunde în modul de putere scăzută sau dezghețare.
În tigaie: Turnați spanacul congelat într-o tigaie. Începeți să gătiți la foc mediu/mic și presați cu o furculiță pe măsură ce se înmoaie.


Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:




+