Folosim masina pentru paine! Asa cum bine am citit din instructiunile de folosire, intai se adauga lichidele! Asadar, punem in vasul de la masina de paine: laptele, ouale, untul, esenta de vanilie, si coaja de portocala.
Apoi adaugam zaharul si faina! In faina facem o gaura si adaugam drojdia uscata, avand grija sa nu ajunga la ingredientele lichide. Astea fiind facute, nu ne ramane decat sa setam masina pe programul de framantare si dospire si sa apasam butonul "Start".
Cand aluatul este framantat, il rasturnam pe o planseta infainata si formam o bila. Impartim aluatul in patru parti si din fiecare parte intindem o foaie dreptunghiulara pe care o taiem apoi in triunghiuri isoscele. Rulam fiecare triunghi, de la baza spre varf, astfel obtinand croissantele, pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt! Lasam spatiu intre croissante pentru ca mai cresc destul de mult! Inainte de a le da la copt, lasam croissantele o ora sa creasca in tava.
Ungem croissantele cu un ou batut, si le presaram cu zahar tos, seminte de mac, seminte de susan, dupa plac. A folosit zahar tos pentru unele si seminte de mac.
Dam tava la cuptorul incins la 180*C pentru 25-30 minute! Iata-le calde, gata scoase din cuptor.
Pentru ca sunt foarte aromate si fragede, nu le-am umplut cu nimic! Insa voi, dupa gust, puteti sa le umpleti cu Nutella, gem, branza dulce de vaci si stafide, budinca de vanilie.