Cum se face un sos sangria?

votează acum
Acompaniamente
Foarte ușor
25 min

Transformă celebra sangria spaniolă într-un sos divin pentru a fi servit cu carne sau pui. Pregătirea este foarte ușoară, doar amestecăm ingredientele. Dar care este diferența comparativ cu alte sosuri de vin roșu? Citricele sunt cele care îi conferă o aromă deosebită datorită contrastului dintre acid și dulce. Ți-a plăcut? Încearcă. Pas cu pas, rețeta este chiar aici mai jos↓↓

Ingrediente

4

Preparare

Preparare5 min
Gătire20 min
  • Cum se face un sos sangria? - Preparare etapa 1Diluați lingura de amidon de porumb cu o lingură de apă. Dați deoparte. Spălați portocala și lămâia. Răzuiți coaja și apoi stoarceți sucurile.
  • Cum se face un sos sangria? - Preparare etapa 2Într-o tigaie punem vinul, sucurile, coaja, zahărul, scorțișoara și vanilia. Se pune pe foc și se lasă sa fiarbă. În timp ce fierbe, cu ajutorul unei strecurători (de exemplu) se recuperează scorțișoara și coaja. Apoi se adaugă amidonul de porumb diluat și se amestecă până se îngroașă.
  • Cum se face un sos sangria? - Preparare etapa 3Este gata. Serviți cald sau rece.

Punctează această reţetă

Observații

Sosul sangria poate fi servit cu carne de vită sau pui.

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: