Intr-un castron se freaca bine untura, apa si praful de copt stins cu otet, pana cand compozitia va arata ca o maioneza.
Adaugam faina si framantam cu mana pana cand aluatul e omogen si nu se mai lipeste de maini.
Impartim aluatul in 4 bucati si fiecare bucata o vom intinde intr-o foaie dreptunghiulara subtirica. Pentru usurarea muncii, pe masa de lucru intindeti hartie de copt si pudrati-o cu faina si pe ea intindeti aluatul.
Pe latura mica, la 2 cm de margine intindem gemul folosindu-ne de o lingurita, intr-o banda lata de vreo 2 cm. Rulam aluatul peste gem si cand umplutura nu se mai vede, cu un cutit ascutit taiem foaia de aluat chiar pe langa zona de suprapunere. Ruloul astfel obtinut il taiem bucatele de aproximativ 2-3 cm.
Repetam procedeul pana terminam dreptunghiul. Procedam la fel si cu celelelate 3 bucati de aluat. Cornuletele obtinute le asezam in tava captusita cu hartie de copt si le coacem in cuptorul fierbinte, pe raftul cel mai de sus, timp de 30 de minute, la foc mediu.
Nu trebuie sa se rumeneasca! Daca la fund au prins o culoare galbuie, inseamna ca sunt gata. Cand sunt gata, fierbinti le tavalim prin zahar pudra aromatizat cu zahar vanilat.
Diana spunea urmatorul lucru : " A ales aceasta metoda de formare a cornuletelor pentru a obtine procentaj optim de aluat si umplutura; prin formarea dupa metoda clasica , vom obtine cornulete cu mai mult aluat si prea putina umplutura dupa gustul meu."
Din lista ingredientelor, lipseste faina si untura.. cat din fiecare? DAI RETETA PE JUMATATE...??
Răspuns:
Buna ziua. Rețeta a fost preluată de petitchef de pe blogul meu și nu a fost preluată corect. Nu îmi asum responsabilitatea pentru conținutul preluat de ei. Pentru rețeta completă, precum și pentru poze pas cu pas va rog să-mi vizitați blogul. Vă doresc o zi minunată :)
Am rugamintea sa-mi trimiti un link cu pagina(blogul ) tau.
Multumesc!
Cata faina si cata untura ??? sau mergem pe ghicite ??? de ce nu dati reteta intreaga sau va bateti joc de noi ??? poate sunt incepatoare si nu stiu cat se pune !!! Asa mai bine nu mai dati retete ...
Aceasta este o reteta preluata de pe blogul meu si nu a fost preluata corect de petitchef. Reteta completa, precum si poze pas cu pas gasiti aici: https://cristina-cristinasworld.blogspot.ro/2011/04/cornulete-fragede-cu-untura-la-diana.html
20/02/2015
Oricat de buna ar fi reteta...sa folosesti foaie de ziar care a stat pe jos in tipografie, masina de distributie, chiosc si nu mai zic in cate locuri...lasa de dorit...
Aceasta este o reteta preluata de pe blogul meu si nu a fost preluata corect de petitchef. Reteta completa, precum si poze pas cu pas gasiti aici: https://cristina-cristinasworld.blogspot.ro/2011/04/cornulete-fragede-cu-untura-la-diana.html