Incepeti prin a decongela, la temperatura camerei, aluatul de foitaj .
Taiati fileul in bucatele mici cu un cutit foarte ascutit . Daca e proaspat, sariti peste etapa asta.
Amestecati apoi bucatelele de peste cu suc de lamaie, smantana, sare si piper dupa gust. Lasati amestecul la frigider pentru cca. 10-15 minute, dupa care formati chiftelute.
Taiati fasii subtiri din aluat : Luati cate o chifteluta si acoperiti-o cu benzi de aluat, formand un grilaj la mine s-au intersectat cate trei benzi cu alte trei, pe verticala ei.
In final nu prea conteaza cum "lipiti" benzile de aluat, doar daca le pregatiti pentru o ocazie mai festiva.
Atunci va trebui sa va inarmati cu ceva rabdare. Se aseaza, pe masura ce le formati, pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Se ung cu galbenus amestecat cu lapte si se dau la cuptor , la 200 de grade, timp de cca. 18 minute sau pana cand se rumenesc frumos.
Se lasa sa se racoreasca putin, dupa care se transfera din tava.
Chiftelutele se servesc cu o salata proaspata de rosii si castraveti sau cu un sos de rosii delicios.
Au fost foooarte apreciate de intreaga familie, si cum va spuneam, inclusiv de Bogdi, ceea ce m-a facut extrem de increzatoare in reusita voastra in fata copiilor vostri.
Deci daca fileul e "vechi" il facem bucatele. Daca e proaspat il lasam asa! Si despre ce chiftelute e vorba? Sau nu stim ce sunt alea chiftelute? Ca de fapt aici sunt niste pateuri umplute cu peste. "Bucatareala" e meserie grea!
Comentarii:
Deci daca fileul e "vechi" il facem bucatele. Daca e proaspat il lasam asa!
Si despre ce chiftelute e vorba? Sau nu stim ce sunt alea chiftelute? Ca de fapt aici sunt niste pateuri umplute cu peste. "Bucatareala" e meserie grea!
Am sa incerc reteta cred ca sunt bune
Nu am mâncat încă,dar probabil sunt bune !
Ingenios si gustos!