Cine nu a visat să adauge o burrata cremoasă la rețeta sa de salată? Trebuie spus că această mâncare are darul de a sublima orice rețetă. Dar să recunoaștem și că prețul ne face de multe ori să ezităm... Așa că îți propunem să-ți faci singur burrata de casă! O rețetă simplă și eficientă, care va necesita doar două ingrediente! Vă vom lăsa să descoperiți explicațiile noastre pas cu pas și, mai ales, să vă distrați ;-)
Puneți mozzarella într-o farfurie adâncă sau într-un castron.
Adăugați smântâna lichidă.
Începeți să zdrobiți mozzarella cu o furculiță și apoi amestecați totul.
Și așa am obținut stracciatella găsită în burrata!
Pentru a o savura, am facut o salată cu fetică, rosii cherry, ulei de măsline, sare. O puteți savura și pe pâine păajita sau pe o bruscheta. Depinde de tine ! ;-)
Se poate înlocui smântână ușoară cu smântâna integrală? Da, puteți, burrata va fi mai ușoară.
Poți aroma burrata? Puteți adăuga condimente, ierburi precum busuioc de exemplu, sau trufe sparte pentru o aromă maximă!
Putem înlocui smântâna lichidă cu smântână vegetală? Da se poate, iți va aroma burrata: nu ezita sa adaugi smântână de nuca de cocos, de exemplu, dacă vrei sa folosești burrata ca topping la o rețetă de dovleac fript, vor merge perfect împreună!