Fă-ți propria burrata! este ușor și economic!
Cine nu a visat să adauge o burrata cremoasă la rețeta sa de salată? Trebuie spus că această mâncare are darul de a sublima orice rețetă. Dar să recunoaștem și că prețul ne face de multe ori să ezităm... Așa că îți propunem să-ți faci singur burrata de casă! O rețetă simplă și eficientă, care va necesita doar două ingrediente! Vă vom lăsa să descoperiți explicațiile noastre pas cu pas și, mai ales, să vă distrați ;-)
Ingrediente
Materiale
- o furculiță
Rețete inrudite
Preparare
Puneți mozzarella într-o farfurie adâncă sau într-un castron.
Adăugați smântâna lichidă.
Începeți să zdrobiți mozzarella cu o furculiță și apoi amestecați totul.
Și așa am obținut stracciatella găsită în burrata!
Pentru a o savura, am facut o salată cu fetică, rosii cherry, ulei de măsline, sare. O puteți savura și pe pâine păajita sau pe o bruscheta. Depinde de tine ! ;-)
Observații
Se poate înlocui smântână ușoară cu smântâna integrală?
Da, puteți, burrata va fi mai ușoară.
Poți aroma burrata?
Puteți adăuga condimente, ierburi precum busuioc de exemplu, sau trufe sparte pentru o aromă maximă!
Putem înlocui smântâna lichidă cu smântână vegetală?
Da se poate, iți va aroma burrata: nu ezita sa adaugi smântână de nuca de cocos, de exemplu, dacă vrei sa folosești burrata ca topping la o rețetă de dovleac fript, vor merge perfect împreună!