Pentru inceput, luam stiucile si le dam pielea jos de pe ele. Cam in acelasi mod cand se face stiuca umpluta.
Scoatem carnea de pe toate oasele si de pe piele. Razuiti si cu un cutit carnea de pe piele. Oricum carnea se va marunti, deci luati tot ce puteti de pe piele si oase.
Carnea de stiuca o maruntim, scoatem oaselesi o punem intrun bol. Presaram condimentul pentru peste si amestecam. Taiem cubulete si batoanele de surimi, maruntim sunca, castraveciorii, mozzarela, punem ciupercile si le amestecam dinnou.
Batem oul bine si-l turnam peste amestecul nostru.Pregatim o tava pentru cuptor, o tapetam cu hartie de copt si incingem cuptorul la 220ºC.Acum ne ocupam de sos. Aici n-am mai facut poze, pentru ca sosul trebuie amestecat tot timpul in care se pregateste.Intro tigaie incinsa punem untul. Dupa ce acesta s-a topit, lasam flacara la minim, si incepem sa turnam putin cate putin faina si sa o amestecam cu untul
.Aici e nevoie de o permanenta amestecare a componentelor, pentru a nu "pierde" sosul.Cand observam ca faina s-a incorporat in untul topit, incepem usor usor sa turnam laptele in tigaie si in permanenta sa amestecam aceste componente in tigaie. Cand sosul a inceput sa se ingroase, adaugam smantana, piperul alb, sarea si nucsoara. Amestecam inca 1 minut. Acum adaugam parmesanul. Mai amestecam doar 30 de secunde. Si prin ingrosarea sosului ne dam seama ca este ok! Turnam sosul peste amestecul de carne si ingrediente, amestecam bine si il punem in tava pentru copt.
Introducem tava in cuptor si lasam sa se coaca in cuptor 50 de minute.Scoatem tava din cuptor, taiem cu un cutit ascutit 6 bucati din preparat si montam farfuriile cu cate 2 bucati din produs, punem feliute de lamaie.Noi am mai turnat ceva sos de chilli dar am mai pus si o "garnitura". Ardei capia copti! Noua ne plac la nebunie.Folositi-va imaginatia si completati cu ce credeti ca va da o placere in a savura o mancare si incercati fara retinere.
Comentarii:
E CEVA DE RAHAT ASTA NU E STIUCA E CEVA CARE ARE SI UN PIC DE STIUCA
Azi o incerc