Ei bine, eu aici am avut o problema. Daca cititi articolul acesta, o sa constatati ca stiucile mele au fost curatate de ginerele lui Paul, Stefan. Si saracul baiat, n-a stiut ce as vrea eu sa fac cu stiucile, asa ca a curatat pestele de intestine, taind burta pestelui.
Dar nu-i mare bai, o sa coasem burta pestelui la momentul respectiv. Deci mare atentie! Daca vreti o stiuca facuta ca la carte, dupa ce-i taiati capul, scoateti intestinele fara sa despicati burta. Deci, primul lucru pe care il facem dupa ce curatam de solzi si spalam bine stiuca, este sa-i taiem capul si sa-i scoatem pielea cu grija, sa nu o rupem.
E foarte importanta aceasta operatie, pentru ca stiuca se umple in pielea ei, cu compozitia care o vom prelucra.Carnea scoasa, o dezosam cu mare atentie. Punem la tocat cu blenderul carnea scoasa din stiuca, ceapa, mararul, patrunjelul, oul crud, sarea si piperul si tocam pana obtinem o pasta.
Acum putem toca cateva frunze de busuioc si calim o ceapa verde tocata marunt cu morcovul intro tigaie in care am pus o lingura de ulei de masline. Amestecam toate aceste ingrediente pana se omogenizeaza si incepem sa umplem stiuca .
Eu a trebuit sa cos burta stiucii, dar daca voi scoateti pielea intreaga, desigur ca nu va mai fi nevoie.Ungem stiuca cu uleiul de masline.Luam o tava de copt o tapetam cu hartie de copt , punem stiuca in tava, incingem cuptorul la 180-190ºC, si introducem stiuca pentru 40 de minute, sa se gateasca bine.
In timp ce stiuca se coace in cuptor, pregatim sosul pentru preparat.Cele 4 rosii decojite le punem in blender si te tocam. Punem apoi o lingura de ulei de masline, ghimbirul ras, sosul de soia, sosul de peste, sare si piper dupa gust . Voi puteti sa faceti sosul si cu alte ingrediente.
Fierbem sosul pana scade si se mai ingroasa.Montam stiuca intrun bol, turnam sosul si ornam cu feliute de lamaie si frunze de busuioc taiate.
Comentarii:
Foarte buna dar foarte meticulos
Cum scoatem pielea?
E foarte bunnnnnn