Petitchef

Știucă umplută

Multa munca, dar rezultatul este pe masura ;)

Felul principal
4 porții
1 oră
1 oră
Dificil

Ingrediente

4

Preparare

  • Se curăță știuca de solzi.
    Se spală bine cu apă rece.
    Cu un cuțit tăiem ușor pielea din jurul capului, dar nu de tot să rămână prinsă de cap.
    Tăiem și coloana vertebrală, astfel încât să rămână capul prins de piele.
    Apoi fie cu un cuțit- dar e mai riscant pentru că se poate ciupi pielea, fie cu degetul desprindem puțin câte puțin pielea de pe carne până reușim să avem de ce apuca pentru a trage de piele - cu alte cuvinte să o belim ;)
  • Tragem ușor până ajungem la aripioară, atenție mare că nu vrem să o rupem.
    Eu am ciupit-o un pic, dar nu s-a întâmplat nimic, nici nu am cusut-o, nici umplutura nu a ieșit afară.
    Trebuie tăiat cu un cuțit ușor în jurul aripioarei, apoi mai tragem ușor de piele și ajungem la coadă, tăiem coloana și gata cu munca grea.
    Am obțtinut un săculeț perfect ce-l vom umple cu bunătăți.
    Dacă mai rămâne carne prinsă pe piele, nu e absolut nici o problema.
  • Spălăm pielea cu multă apă și o lăsăm într-un castron să-și revină după atâtea maltratări.
    Eviscerăm toate cele- adică mațele ;), o spălăm bine, apoi cu un cuțit ascuțit tăiem toată carnea de pe oase.
    Punem pâinea tăiată felii la înmuiat în lapte.
    Curățăm morcovul, usturoiul și ghimbirul de coajă.
    Spălăm și curățăm ceapa verde și pătrunjelul.
    Acum că am pregătit toate ingredientele, nu rămâne decăt să la dăm la mașina de tocat.
    Eu una nu știu ce a fost în capul meu, că am muncit cu mult mai mult, că am folosit roboțelul, poate că m-am obișnuit cu el zi de zi și nu vroiam să se supere :))
  • După ce am tocat carnea, morcovul, usturoiul, ghimbirul, verdeața și pâinea stoarsă un pic adăugăm cele 3 ouă și amestecăm bine.
    La sfârșit condimentăm după gust.
    Eu am aruncat într-un mojar, o linguriță de sare și câteva boabe de piper negru, piper alb, coriandru și ienibahar și le-am zdrobit ușor.
    În compoziție adăugăm 2-3 linguri ulei și cam tot atâtea de apă.
    Amestecăm bine până la omogenizare.
  • Cu această compoziție umplem știuca.
    Îndesăm bine înspre coadă să nu rămână aer.
    Nu vă chinuiți să îndesați toată umplutura că nu are cum să intre.
    Cu ce rămâne faceți chifteluțe, pe care fie le prăjiți - ceea ce nu recomand ;), fie le puneți pe un grătar/grill, fie la cuptor.
    Acum cu știuca burdușită, pregătim o tavă mare- cea mai mare.
    Așezăm știuca în tavă, pe burtă, bineînțeles un pic curbată, că nu are cum să intre altfel.
    Capul se pune lipit de corp, în așa fel încât să țină umplutura, eu nu l-am cusut și nu a ieșit pic de umplutură în afară.
  • Adăugăm în tavă o cană cu apă și 2-3 linguri ulei.
    Acoperim cu folie de aluminiu și o dăm la cuptor pentru 30 minute la 180 grade C.
    După 30 minute, dăm folia jos și stropim peștele cu sosul din tavă din 10 în 10 minute.
    Trebuie stropit, pentru a nu se crăpa și usca pielea.
    După aproape o oră de stat fără folie, trebuie să fie rumenită bine.
    Între timp, cât am avut știuca la cuptor, am pus pe grătar și compoziția rămasă de la umplutură și am făcut câteva chifteluțe.
  • Știuca se servește numai rece.
    Se taie felii și se ornează cu felii de lămâie.


Poze

Știucă umplută
Știucă umplută - poza 2
Știucă umplută - poza 3
Știucă umplută - poza 4
Știucă umplută - poza 5
Știucă umplută - poza 6

Întrebări:




Comentarii (13):

11/12/2016

Imi place la nebunie. Desi migaloasa o voi incerca

(0) (0) Abuz
26/12/2014

Reteta deosebita

(0) (0) Abuz
03/05/2014

ARATA SUPER ,VOI INCERCA SI EU.

(0) (0) Abuz
23/03/2014

Greu da' buuun!

(0) (0) Abuz
22/03/2014

CRED CA ESTE FOARTE BUNA!!!

(0) (0) Abuz
22/03/2014

Grozav!

(0) (0) Abuz
22/03/2014

Multa munca dar se merita

(0) (0) Abuz
21/03/2014

Merita munca ...

(0) (0) Abuz
21/03/2014

ARATA BINE ,DAR F MULTA MIGALEALA

(0) (0) Abuz
21/03/2014

Excelent!!!

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Pâine arici umplută în stil tartiflette
Pâine arici umplută în stil tartiflette
6 porții
35 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Tajine cu miel si prune uscate
Tajine cu miel si prune uscate
4 porții
2 h 30 m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Legume si creveti la wok
Legume si creveti la wok
3 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Bibimbap, felul de mâncare tradițional coreean
Bibimbap, felul de mâncare tradițional coreean
2 porții
1 h 50 m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1 h 15 m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tajine cu chiftele
Tajine cu chiftele
8 porții
1 h 20 m
Ușor
4.8 / 5

Articole conexe

Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Peștele, un aliment esențial pentru sănătate

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează