Datorita gustului subtil si pentru ca granulele absorb cu usurinta alte arome si ingrediente, constituie baza pentru o serie de preparate culinare din lumea intreaga.
In bucataria europeana, cuscus-ul se potriveste de minune tocanei de legume, ca si garnitura pentru friptura sau adaugat in salate. Acesta va oferi un gust placut mancarurilor, dar in primul rand un plus de sanatate.
Nu numai ca este incredibil de usor de pregatit, dar are si un profil nutritional bogat, fiind o alternativa sanatoasa la paste. Cuscusul are doua ori mai mult riboflavina, vitamina B6 si acid folic si de patru ori mai mult tiamina si acid pantotenic. Este, de asemenea, o sursa buna de proteine, fibre si vitamine B. Boabele de cuscus au un continut scazut de grasimi saturate, colesterol si sodiu. O portie de 100 g de cuscus are doar 150 kcal.
Cuscusul fi consumat alaturi de fructe uscate si nuci, sau ca garnitura pentru preparatele din legume si carne. Gatite, granulele de cuscus au o textura usoara si pufoasa.
Iata mai jos o colectie de retete.
Comentarii (11):
Cous cous este de origina tunisiana,,,se prepara din gris oparit cu un pic zahar, sare , ulei, Se foloseste cus cusiera,2 vase in cel de jos fierbe apa vaporii de apa inmoaie grisul in 2 etape a 45 minute,,,se strecoara printr-o sita cu ochiuri de 2 mm,,,in comert exista cous cous "precouit " in care este suficient pt a se consuma doar cu apa fiartaSupa de pui cu multe legume se combina de minune cu cous cous Eu am cous cousiera si iese un cous cous minunat,,,Vezi nulte reteta in internet,,,Succes HARY
Delicioase
Sunt sortimente de cous cous care se fierb in apa si altele care se oparesc sau se pun intr-o sita deasupra aburului, totul este sa citim cu atentie instructiunile de pe ambalaj.
Il folosim
Si daca mie imi pace fiert, care-i problema? Asta-i si farmecul ,,adaptarilor'', le potrivesti dupa gusturile si stilul personal; n-as avea timp sa stau ore sa-l astept sa se abureasca, atata timp cat il gasesc delicios in 5 minute cat il oparesc!
Pt. garnitură sau pt. salată, nu se fierbe și pentru a nu se lipi; se stropește cu ulei, se amestecă bine cu o furculiță și apoi se opărește cu apă sau supă și se lasă acoperit câteva minute.
Ca mai toate mancarurile luate din alte culturi, ne grabim sa le adaptam la obiceiurile noastre. este stiut ca cous-cous-ul nu se fierbe in apa
F.bune
Il gatesc destul de des si imi place
CUȘCÚȘ s. n. Pastă făinoasă în formă de bobițe (întrebuințată în supă, ca garnitură la carne etc.) – Din tc. kuskus. Cf. fr. couscous. - conform DEX