Petitchef

Varza a la Cluj

Varza a la Cluj

Timp de preparare:3,5 ore

Grad de dificultate:Ridicat

Ingrediente:1. Varza murata (3 jumatati de varza)

2. Pulpa de vita (1 kilogram)

3. Costita afumata de porc (300 de grame)

4. Legume mexicane (750 de grame)

5. Orez prefiert (50 de grame)

6. Oua (4 bucati)

7. Rosii (2 bucati)

8. Ceapa (3 bucati)

9. Sos de rosii (400 de mililitri)

Mod de preparare:

Vasul Roman se tine scufundat in apa cel putin 20 de minute.

Se aseaza pulpa de vita in Vas, se adauga sare, condimente naturale si apa.

Se introduce Vasul Roman la cuptor 1,5 ore:

In timpul in care Vasul este la cuptor se pregatesc si celelalte ingrediente:

1. Orezul prefiert se pune la inmuiat:

2. Varza se taie fidea:

Se condimenteaza cu boia:

Se caleste in putin ulei si apa:

3. Legumele mexicane se fierb circa 15 minute in apa:

Se pun in strecuratoare:

4. Costita afumata se taie felii:

Se frige la teflon pana se rumeneste:

Se scoate Vasul Roman de la cuptor:

Pulpa de vita se taie bucatele foarte mici:

Ceapa care in prealabil a fost taiata in bucati destul de mari se caleste in putin ulei si apa:

Se adauga pulpa de vita si se amesteca cu ceapa timp de aproximativ 10 minute:

Se pregateste topping-ul:

- rosiile se feliaza

- ouale se bat intr-un castron

In Vasul Roman se adauga ingredientele, in straturi, in urmatoarea ordine:

1. Jumatate din varza calita:

2. Orezul prefiert:

3. Carnea cu ceapa:

4. Legumele mexicane:

5. Cealalta jumatate din varza calita:

6. Sosul de rosii:

7. Costita afumata si feliile de rosii:

8. Ouale batute:

Se introduce Vasul Roman la cuptor, cu capacul pus, 1 ora.

Apoi, se ia capacul si se mai introduce aproximativ 30 de minute.

Dupa un total de 3,5 ore:

Recomandarea bucatarului:

Acest fel de mancare se serveste cu mamaliguta, ardei iute si o visinata (in lipsa visinatei merge foarte bine si o tuica).

POFTA BUNA !!!!

Tagged: ceapa, costita afumata, legume mexicane, orez prefiert, oua, pulpa de vita, rosii, sos de rosii, varza murata






Comentarii:

mc_g2015
mc_g2015, 24/03/2015

Reteta asta n-are NIMIC a face cu varza de Cluj. Varza de Cluj se face cu carne tocata DE PORC, orez si fara legumele mexicane (really? varza DE CLUJ cu legume mexicane???).

(0) (0) Abuz
03/02/2014

Bun

(0) (1) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Varza cu bacon
Varza cu bacon
4 porții
50 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Salata japoneza de varza
Salata japoneza de varza
4 porții
4 ore
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Paste cu varză roșie și nucă
Paste cu varză roșie și nucă
2 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Sandwich cu pui marinat, salata de varza, rosii, busuioc
Sandwich cu pui marinat, salata de varza, rosii, busuioc
1 porții
2 h 15 m
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! Muraturile de casa, ambasadorii sanatatii Muraturile de casa, ambasadorii sanatatii Varza de Bruxelles - ori o iubesti, ori o urasti! Varza de Bruxelles - ori o iubesti, ori o urasti!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează