Gogosi fragede (reteta video)

Gogosi fragede (reteta video)
Desert
Ușor
1 oră
521 Kcal

Astazi m-am gandit sa pregatesc gogosi fragede si pufoase. Frigul si ninsoarea de afara ne indeamna sa petrecem mai mult timp in bucatarie, si cum gogosile au nevoie un picut de timp ca sa creasca, mi s-a parut ca ar fi desertul perfect. Si cum bunica mea pregatea cele mai pufoase gogosi, am sunat-o sa-mi spuna reteta ei.

Ingrediente

15
Cost estimat: 6.53 (0.44€/porție)

Preparare

Preparare30 min
Gătire30 min
  • Gogosi fragede (reteta video) - Preparare etapa 1Pregatim maiaua astfel: frecam drojdia cu cele 2 lingurite de zahar, pana se lichefiaza, adaugam laptele caldut si cateva linguri de faina, acoperim vasul, il punem intr-un loc caldut pana cand isi dubleaza volumul.
  • Gogosi fragede (reteta video) - Preparare etapa 2Dupa ce maiaua noastra a crescut suficient o rasturnam peste faina, adaugam sarea, ouale, coaja de lamaie rasa, coaja de portocala rasa, ulei si incepem sa framantam. Se acopera vasul si se aseaza intr-un loc caldut.

    Aluatul obtinut trebuie sa fie nu fie tare, trebuie sa fie un aluat care se intinde usor.
  • Gogosi fragede (reteta video) - Preparare etapa 3Ungem o suprafata cu ulei si intindem foaie din aluatul nostru, cam de 1 cm grosime, si cu un pahar taiem cercuri sau facem fundite, care arata cam asa...
  • Gogosi fragede (reteta video) - Preparare etapa 4Punem o cratita de poc si incingem uleiul si incepem sa scaldam cate 5 gogosi in acesta, le intoarcem pana cand s-au rumenit pe ambele parti dupa care le scoatem pe un servetel sa se scurga un pic.

    Cand s-au mai racit, le pudram cu zahar pudra si le mancam cat ai zice....go-go-si...
  • Gogosi fragede (reteta video) - Preparare etapa 5Etapa 5

Punctează această reţetă

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 521Kcal
  • Carbo: 38g
  • Grăsimi: 36.9g
  • Grăsimi sat.: 5.3g
  • Proteine: 7.2g
  • Fibre: 2.3g
  • Zahăr: 5g
  • ProPoints: 14
  • SmartPoints: 17
Informații nutriționale pentru 1 porție (128g)
FarfuriaveselaFarfuriavesela

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 4

Simona

Astăzi am făcut. Sunt nemaipomenite!!! De când căutam un asemenea aluat pentru gogoși. Bravo, felicitări

am gătit această rețetă
abuz
alinageorgiana

alinageorgiana

Foarte bune

am gătit această rețetă
abuz
barbuleasa_p2013

barbuleasa_p2013

Chiar acum am pus la crescut aluatul !!!

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Si mama facea, dar le numea "Minciunele", nu stiu exact de ce poarta acest nume, in schimb stiu ca mai punea si 1 lingura smantana in aluat dupa care mai framanta bine. Nu folosea drojdie, ci praf de copt stins cu putina zeama de lamaie.Erau la fel de gustoase ca si cu drojdie, doar timpul de pregatire este mai scurt.Merita incercat...

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Acum le fac

abuz

anonymous

Bun de tot

abuz

anonymous

Arata bine?

abuz

anonymous

Super

abuz

anonymous

Sunt foarte bune! In Ardeal se mai numesc ,,uscături".

abuz

anonymous

ACESTE GOGOSI....SE NUMESC, MINCIUNELE. SUNT FOARTE BUNE.

abuz
  • pagina 1 / 4