blat: 8 oua, 16 linguri zahar, 200ml ulei, 20 linguri faina, un plic praf de copt
am copt blatul in tava dreptunghiulara, apoi l-am decupat cu ajutorul unul capac mai mic reultand 3 cercuri cu diametru de 18 cm,...daca aveti forma de copt asa mica , mai bine.
sirop: 200ml apa, zahar dupa gust, 1 esenta vanilie.
apa cu zaharul si vanilia am pus-o la fiert, apoi am lasa-o la racit si am insiropat bine cele 3 blaturi.
crema: 300ml frisca, 3 linguri zahar pudra, 1 plic zahar vanilat
am mixat frisca cu zaharul si vanilia.
ornat: 150ml frisca, 3 linguri nutella, esenta de rom si alte 150ml frisca, 2 linguri zahar pudra
jeleu: 500g capsuni, 10g gelatina, 4-5 linguri zahar, 200ml apa sau suc de capsuni
gelatina o punem la hidratat in lichid pt 10 minute.
capsunile le-am taiat cubulete si le-am amestecat cu gelatina, trebuie sa rezulte cam 4-500ml compozitie, eu am facut la ochi.
am pus jeleul pe foc pana a ajuns la momentul fierberii, apoi l-am dat deoparte
cand incepe sa se lege atunci asamblam tortul, deci jeleul il facem ultimul.
asamblare: blat insiropat, jeleu, frisca, blat, jeleu, frisca, blat , jeleu.
l-am dat la rece apoi l-am ornat.