Am pus ast?zi friptur? de porc, am pus o ciorb? asa ca pun ?i ceva u?or de f?cut cu niscaiva pulpe de pui. Ingredientul minune pentru felul ?sta de mâncare nu este vreun condiment special. Nu, componenta care face diferen?a este oala de tuci, adic? o oala mare, înc?p?toare, de font? zm?l?uit? grea de vreo patru kile care p?streaz? c?ldura în interiorul ei într-un mod în care nici o alt? oal? nu o face. Am g?sit oala asta abandonat? undeva în buc?t?ria de var? a bunicilor mei ?i chiar dac? ar?ta jalnic a fost dragoste la prima vedere Am cur??at-o cale de vreo dou? ore timp în care am ?urluit-o cu tix, am fiert-o de dou? ori ?i am sp?lat-o din nou cu detergent. Oricum, rezultatul a meritat orice efort! Acum oala asta e una dintre oalele mele preferate: nu numai ca ias? o mâncare nemaipomenit? în ea dar are ?i suflet.
Bun, acum sa trecem la oile noastre ?i s? va povestesc despre cum am preg?tit puiul cu usturoi. Am luat din pia?? cam doua kilograme de pulpe întregi pe care le-am sp?lat, le-am t?iat la încheietura în dou? ?i le-am cur??at (pe flac?ra aragazului) de perii r?ma?i. Am crestat carnea pe ambele par?i ?i am l?sat-o în ap? cu sare pân? am preg?tit oala (cam patruzeci de minute).
În oal? am a?ternut un pat de legume din dou? ?eline m?ricele t?iate în cuburi zdravene, trei cepe t?iate la fel ca ?elina, mult cimbru, piper proasp?t zdrobit ?i Maggi. Am asezonat cu ulei de m?sline ?i dou? c?ni de vin alb.
Deasupra am pus pulpele masate bine cu piper, boia ?i chili. Peste pulpe am pus câteva fire de cimbru proasp?t ?i câteva frunze de salvie uscat?, Apoi a urmat usturoiul (muuuuult usturoi – cam trei c?p??âni) pe care l-am înghesuit printre buc??ile de carne. Pe laterala oalei am pus fâ?ii întregi de morcov astfel încât carnea s? nu se prind?.
Am acoperit totul cu folie ?i am dat la cuptorul înc?lzit zece minute la 180 de grade. Am l?sat totul la cuptor pana când carnea s-a p?truns bine de tot. Am dat folia deoparte, am stropit cu pu?in ulei de m?sline ?i am mai l?sat la cuptor oala înc? vreo zece minute pana când pulpele au c?p?tat o culoare ro?ie minunat?.
Am servit pulpele cu un piure de cartofi albi f?cut cu lapte ?i unt – un adev?rat deliciu.
V? rog sa ma crede?i pe cuvânt ca a fost ceva deosebit…
Spor la treaba!
PS: Aceasta a fost postarea cu num?rul 50
Comentarii:
Arata foarte bine,si cred ca este delicioasa;am sa o inccerc si eu dar cu telina si ceapa ce-ai facut?