(laborios,cca 8 portii)
Preparare;
Se portioneaza pieptul de pui(parte mai groasa,cam 6 buc,la 3 piepti de pui mari),apoi se intind usor cu ciocanul de snitele,acoperite cu un celofan ,pentru a nu rupe carnea.Bucatile obtinute se sectioneaza pe lung, fara a ajunge in margine,cu varful unui cutit ascutit,formand niste portofele in bucatile de piept.Ardeiul kapie se prajeste intreg in ulei,apoi se curata de pielita,fiecare ardei curatat se taie pe lung in doua bucati,indepartandu-se cotoarele si semintele.
In putin ulei de masline se caleste foarte putin ceapa taiata marunt cu morcovul dat prin razatoarea mica si usturoiul felit subtire,apoi se adauga si ciupercile curatate si feliate.Se amesteca usor pana se inmoaie bine apoi se adauga si maslinele feliate,se potriveste de sare si piper,se opreste focul si se amesteca cu patrunjelul tocat marunt.
In fiecare portofel se introduce cate o jumatate de ardei prajit apoi se indeasa umplutura de ciuperci si se prinde cu grija cu cate doua scobitori fiecare gura de portofel,astfel incat sa nu curga.Portofelele incarcate si sigilate se condimenteaza pe ambele parti cu amestec de condimente uscate ,se sareaza si se pipereaza cu un praf de piper cu gust de lamaie,apoi se ung pe fiecare parte cu mustar usor picant si se lasa cateva minute sa se condimenteze(cca 30 min).Fiecare portofel astfel condimentat se tavaleste bune prin pesmet auriu granulat si apoi se prajeste in ulei incins,la foc potrivit.Se scot pe servetele absorbante pentru a scapa de surplusul de ulei,apoi se servesc cu salata de sezon
Pofta buna!
Cateva sfaturi;
-Bucatile de carne mai subtiri care ne-au ramas de la piepturi,se intind bine cu ciocanul de snitele si cu ele ,,carpim"gaurelele facute din greseala la portofele
-Dupa ce s-au tavalit portofelele prin pesmet,eu le mai las cca 5 -10 minute,pentru a se inmuia putin pesmetul granulat si apoi le prajesc,astfel pesmetul nu pocneste si nu se arde
Trimisa de Ursan Anisoara