Cui nu-i plac ou?le umplute? Poate c? sunt astfel de persoane dar foarte pu?ine, eu cel pu?in nu ?tiu pe nimeni s? nu-i plac?.
De-a lungul vremii s-au inventat tot felul de re?ete de ou? cu diferite umpluturi: cu carne de pui, cu pe?te, cu fructe de mare, pate de ficat, mu?tar, etc. Apoi mai sunt ou? umplute care se servesc cu sos sau f?r? sos.
S?pt?mâna aceasta am preparat ou? umplute cu ?unc? ?i maionez? cu mu?tar.
Ingrediente:
- 7 ou?
- 150 g ?unc? Praga
- 2 linguri mu?tar
- 150 ml ulei de m?sline
- 50 ml ulei de floarea soarelui
- 200 ml smântân?
- piper
- sare
- 1 linguri?? mu?tar fran?uzesc boabe
6 ou? se pun în ap? rece. Se pun pe foc unde se fierb 10 minute, timp socotit de când acestea încep s? fiarb?. Când s-au fiert se pun în ap? rece apoi se decojesc ?i se taie fiecare pe jum?tate, g?lbenu?urile punându-le într-un castron. Un g?lbenu? se pune deoparte.
Cu o furculi?? se m?run?esc bine g?lbenu?urile din castron.
Se prepar? maioneza din g?lbenu?ul pus deoparte, oul întreg, o lingur? de mu?tar, ulei, sare ?i piper; când este gata se adaug? smântâna.
In castronul cu g?lbenu?urile m?run?ite se adaug? ?unca t?iat?, o lingur? de mu?tar ?i dou? linguri de maionez?. Cu aceast? compozi?ie se umplu jum?t??ile de albu?uri.
Ou?le umplute se a?eaz? pe un platou, se decoreaz? cu mu?tar fran?uzesc ?i p?trunjel verde.
Se servesc cu sosul de maionez? cu smântân? sau f?r? sos.