Ouă benedict: rețeta perfectă pentru micul dejun!

Antreuri
4 porții
Foarte ușor
20 min

Iubitori de brunch și micul dejun savuros, iată o rețetă care ar trebui să vă bucure: ouă Benedict! Combinația are de toate pentru a ne incita papilele gustative: brioșe englezești, ouă poșate, bacon și sos olandez. Vă lasă gura apă, așa că vă lăsăm mai jos pașii rețetei noastre ;-)

Ingrediente

4

Pentru ouă Benedict:

Pentru sosul olandez:

Preparare

Preparare10 min
Gătire10 min
  • Pentru sosul olandez: într-o cratiță, combinați gălbenușurile, apa, zeama de lămâie, sarea și piperul.
  • Puneți cratița la foc mic și adăugați puțin câte puțin untul tăiat bucățele fără a înceta să amestecați. Atenție, compoziția nu trebuie să fiarbă ;-) După ce s-a îngroșat sosul, se ia de pe foc și se lasă deoparte.
  • Pentru ouăle poșate: Într-o oală cu apă clocotită, adăugați oțetul alb și folosiți o lingură pentru a face un vârtej. Spargeți ouăle în apă și gătiți timp de 3 minute. Albușul se va aduna în jurul gălbenușului.
    Odată fierte, puneți ouăle într-un vas cu apă rece pentru a opri gătirea.
  • Între timp, gătiți feliile de bacon și prăjiți brioșele englezești tăiate în jumătate.
  • Asamblarea ouălor tale Benedict:
    * o felie de brioșă englezească
    * o lingură de sos olandez întins deasupra
    * o felie de bacon
    * un ou poșat
    * Sos olandez turnat peste
    * arpagic tocat
    * cealaltă jumătate de brioșă englezească

    Repetați operațiunea și bucurați-vă!

Observații

Dacă doriți, puteți adăuga puțină coajă de lămâie la sosul olandez pentru a-i da mai multă aciditate ;-)

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: