Iubitori de brunch și micul dejun savuros, iată o rețetă care ar trebui să vă bucure: ouă Benedict!
Combinația are de toate pentru a ne incita papilele gustative: brioșe englezești, ouă poșate, bacon și sos olandez. Vă lasă gura apă, așa că vă lăsăm mai jos pașii rețetei noastre ;-)
Pentru sosul olandez: într-o cratiță, combinați gălbenușurile, apa, zeama de lămâie, sarea și piperul.
Puneți cratița la foc mic și adăugați puțin câte puțin untul tăiat bucățele fără a înceta să amestecați. Atenție, compoziția nu trebuie să fiarbă ;-) După ce s-a îngroșat sosul, se ia de pe foc și se lasă deoparte.
Pentru ouăle poșate: Într-o oală cu apă clocotită, adăugați oțetul alb și folosiți o lingură pentru a face un vârtej. Spargeți ouăle în apă și gătiți timp de 3 minute. Albușul se va aduna în jurul gălbenușului. Odată fierte, puneți ouăle într-un vas cu apă rece pentru a opri gătirea.
Între timp, gătiți feliile de bacon și prăjiți brioșele englezești tăiate în jumătate.
Asamblarea ouălor tale Benedict: * o felie de brioșă englezească * o lingură de sos olandez întins deasupra * o felie de bacon * un ou poșat * Sos olandez turnat peste * arpagic tocat * cealaltă jumătate de brioșă englezească