Ouă benedict: rețeta perfectă pentru micul dejun!
Iubitori de brunch și micul dejun savuros, iată o rețetă care ar trebui să vă bucure: ouă Benedict! Combinația are de toate pentru a ne incita papilele gustative: brioșe englezești, ouă poșate, bacon și sos olandez. Vă lasă gura apă, așa că vă lăsăm mai jos pașii rețetei noastre ;-)
Ingrediente
4
Pentru ouă Benedict:
Pentru sosul olandez:
Preparare
Preparare10 min
Gătire10 min
- Pentru sosul olandez: într-o cratiță, combinați gălbenușurile, apa, zeama de lămâie, sarea și piperul.
- Puneți cratița la foc mic și adăugați puțin câte puțin untul tăiat bucățele fără a înceta să amestecați. Atenție, compoziția nu trebuie să fiarbă ;-) După ce s-a îngroșat sosul, se ia de pe foc și se lasă deoparte.
- Pentru ouăle poșate: Într-o oală cu apă clocotită, adăugați oțetul alb și folosiți o lingură pentru a face un vârtej. Spargeți ouăle în apă și gătiți timp de 3 minute. Albușul se va aduna în jurul gălbenușului.
Odată fierte, puneți ouăle într-un vas cu apă rece pentru a opri gătirea. - Între timp, gătiți feliile de bacon și prăjiți brioșele englezești tăiate în jumătate.
- Asamblarea ouălor tale Benedict:
* o felie de brioșă englezească
* o lingură de sos olandez întins deasupra
* o felie de bacon
* un ou poșat
* Sos olandez turnat peste
* arpagic tocat
* cealaltă jumătate de brioșă englezească
Repetați operațiunea și bucurați-vă!
Observații
Dacă doriți, puteți adăuga puțină coajă de lămâie la sosul olandez pentru a-i da mai multă aciditate ;-)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!