Pentru o pauză de dulce, nimic nu întrece fursecurile cu ciocolata! Moi la interior și crocante la exterior, vor fi pe gustul tinerilor cât și bătrânilor :-) Și pentru și mai multă ușurință și rapiditate în realizare, fă-ți aluatul cu Thermomix-ul! Detaliem aici toți pașii.
Preîncălziți cuptorul la 180°C și pregătiți 2 tăvi copt acoperite cu hârtie de copt.
Puneți ciocolata bucătele în bol și măcinați 3 secunde la viteza 6. Dați deoparte.
În castron punem untul, zahărul, oul, extractul de vanilie și amestecăm 2 minute la viteza 3.
Adăugăm făina, praful de copt, sarea și amestecăm din nou 40 de secunde la viteza 4.
După ce ați obținut o pastă omogenă, adăugați fulgii de ciocolată și amestecați timp de 30 de secunde la viteza 2.
Formați bile de aluat de mărimea unei nuci. Ajutați-vă de două linguri. Aranjați aceste bile de aluat pe tăvile de copt, asigurându-vă că le distanțați bine.
Coaceți fursecurile timp de 12 minute la 180°C. Odată ce fursecurile sunt frumos rumenite deasupra, scoateți-le din cuptor și lăsați-le să se odihnească câteva clipe, cât se întăresc.
Între timp, pregătiți-vă o băutură caldă și să gustare! Poftă bună :-)