Daca ati facut lapte de casa din migdale, cu siguranta v-a ramas amestecul de migdale zdrobite cunoscute si sub numele de „Okara”. Ar fi pacat sa il aruncati, asa ca, pregatiti-va sa facem fursecuri :-)
O versiune fara gluten si vegana!
Dupa filtrarea laptelui de migdale, raman migdale macinate (okara). Stoarceti bine excesul de lapte si puneti okara intr-un bol de salata.
Se adauga faina, zaharul, praful de copt, sarea si se amesteca.
Adaugati uleiul si laptele si amestecati din nou.
Adaugati pepitele de ciocolata si amestecati cu mainile.
Cu ajutorul unei linguri, formati bile uniforme si așezati-le pe o tava copt acoperita cu hartie de copt. Aplatizati bilele astfel incat sa formeze fursecurile (nu se vor intinde mai mult in timpul coacerii).
Indicatii la reteta https://www.petitchef.ro/retete/bautura/lapte-de-migdale-facut-in-casa-fid-1572916