Fursecuri cu okara - reteta vegana si fara gluten
Daca ati facut lapte de casa din migdale, cu siguranta v-a ramas amestecul de migdale zdrobite cunoscute si sub numele de „Okara”. Ar fi pacat sa il aruncati, asa ca, pregatiti-va sa facem fursecuri :-) O versiune fara gluten si vegana!
Ingrediente
6
Preparare
Preparare10 min
Gătire12 min
Dupa filtrarea laptelui de migdale, raman migdale macinate (okara). Stoarceti bine excesul de lapte si puneti okara intr-un bol de salata.
Se adauga faina, zaharul, praful de copt, sarea si se amesteca.
Adaugati uleiul si laptele si amestecati din nou.
Adaugati pepitele de ciocolata si amestecati cu mainile.Cu ajutorul unei linguri, formati bile uniforme si așezati-le pe o tava copt acoperita cu hartie de copt.
Aplatizati bilele astfel incat sa formeze fursecurile (nu se vor intinde mai mult in timpul coacerii).Coaceti 12 minute la 180°C.
Lasati sa se raceasca si serviti!
Bon appétit :-)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
19/08/2019
De câte migdale este nevoie pentru a ieși cantitatea de lapte necesară rețetei?
Indicatii la reteta https://www.petitchef.ro/retete/bautura/lapte-de-migdale-facut-in-casa-fid-1572916