Croissante cu lapte condensat

Gustări
Foarte ușor
4 h 12 m
159 Kcal

Ce poate fi mai frumos decat sa-ti incepi ziua cu voie buna si croissante frantuzesti. Alaturi de cafea, ceai sau lapte cald, croissantele noastre vor cuceri inimile tuturor mofturosilor. Vreti sa le incercati?

Ingrediente

9
Cost estimat: 1.1 (0.12€/porție)

Materiale

  • Robot pâtissier

Preparare

Preparare4 ore
Gătire12 min
  • Croissante cu lapte condensat - Preparare etapa 1Intr-un vas de mixer se pune faina, drojdia maruntita si laptele condensat indulcit. Incepeti sa framantati la viteză redusa si adaugati treptat laptele.
  • Croissante cu lapte condensat - Preparare etapa 2Odata ce se formeaza aluatul, se adauga untul moale si se lasa la framantat 10 minute. Aveti grija ca untul sa fie complet incorporat si sa nu se lipeasca pe peretii vasului. Apoi puneti aluatul sa creasca de 2 ore la temperatura camerei.
  • Croissante cu lapte condensat - Preparare etapa 3Aluatul trebuie sa fie bine crescut. Intindeti cu un sucitor pentru a forma un dreptunghi mare.
  • Croissante cu lapte condensat - Preparare etapa 4Taiati dreptunghiul in jumătate si taiati triunghiuri cu o baza de aproximativ 8 cm. Rulati fiecare triunghi sub forma de croissant prin infasurarea de la baza. Aveti grija sa nu strangeti prea tare.
  • Croissante cu lapte condensat - Preparare etapa 5Puneti-le pe o tava de copt acoperita cu hartie de copt, avand grijă ca varful triunghiului sa fie dedesubt. Lasa-ti-le sa creasca timp de 1 ora la temperatura camerei, apoi stopiti-le cu lapte.
  • Croissante cu lapte condensat - Preparare etapa 6Puneti cornurile in cuptor timp de 12 minute la 180° C . Uitati-va cu atentie la ele sa nu se arda!
  • Croissante cu lapte condensat - Preparare etapa 7Gata!

Punctează această reţetă

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 159Kcal
  • Carbo: 25.4g
  • Grăsimi: 3.7g
  • Grăsimi sat.: 2.2g
  • Proteine: 5.1g
  • Fibre: 1.3g
  • Zahăr: 2.3g
  • ProPoints: 4
  • SmartPoints: 5
Informații nutriționale pentru 1 porție (70g)
PPetitchef_ro

Întrebări

1 - Croissant-ele ies si mai autentice daca foaia intinsa cu sucitorul este unsa cu unt, impaturita in doua si trasa iar sub sucitor. Operatia se mai poate repeta de doua- trei ori, astfel ca cfroissantul va iesi si mai autentic si 'in foi'. 2 - Mi se pare mie sau croisssant-ele din imagine sunt putin cam prea arse?

1- multumim de sugestie, apreciem!
2- nu sunt arse, sunt putin bronzate!

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: