Ce poate fi mai frumos decat sa-ti incepi ziua cu voie buna si croissante frantuzesti. Alaturi de cafea, ceai sau lapte cald, croissantele noastre vor cuceri inimile tuturor mofturosilor. Vreti sa le incercati?
Intr-un vas de mixer se pune faina, drojdia maruntita si laptele condensat indulcit. Incepeti sa framantati la viteză redusa si adaugati treptat laptele.
Odata ce se formeaza aluatul, se adauga untul moale si se lasa la framantat 10 minute. Aveti grija ca untul sa fie complet incorporat si sa nu se lipeasca pe peretii vasului. Apoi puneti aluatul sa creasca de 2 ore la temperatura camerei.
Aluatul trebuie sa fie bine crescut. Intindeti cu un sucitor pentru a forma un dreptunghi mare.
Taiati dreptunghiul in jumătate si taiati triunghiuri cu o baza de aproximativ 8 cm. Rulati fiecare triunghi sub forma de croissant prin infasurarea de la baza. Aveti grija sa nu strangeti prea tare.
Puneti-le pe o tava de copt acoperita cu hartie de copt, avand grijă ca varful triunghiului sa fie dedesubt. Lasa-ti-le sa creasca timp de 1 ora la temperatura camerei, apoi stopiti-le cu lapte.
Puneti cornurile in cuptor timp de 12 minute la 180° C . Uitati-va cu atentie la ele sa nu se arda!
1 - Croissant-ele ies si mai autentice daca foaia intinsa cu sucitorul este unsa cu unt, impaturita in doua si trasa iar sub sucitor. Operatia se mai poate repeta de doua- trei ori, astfel ca cfroissantul va iesi si mai autentic si 'in foi'.
2 - Mi se pare mie sau croisssant-ele din imagine sunt putin cam prea arse?
Răspuns:
1- multumim de sugestie, apreciem!
2- nu sunt arse, sunt putin bronzate!