Churros - desertul mexican

Gustări
Ușor
34 min
154 Kcal

Churros sunt de origine mexicans si se fac mai usor decat ai crede! Le-ai vazut cu siguranta in celebrele palariute mexicane "Sombrero" servite cu diferite sosuri sau ciocolata. Aflati de la noi ca se pot face foarte usor si acasa.

Ingrediente

10
Cost estimat: 1.11 (0.11€/porție)

Materiale

  • forma de churros
  • Friteuza (optional)

Preparare

Preparare30 min
Gătire4 min
  • Churros - desertul mexican - Preparare etapa 1Puneti apa, untul si zaharul intr-o cratita pe foc. Cand untul se topeste si amestecul incepe sa fiarba, adaugati faina dintr-o data.
  • Churros - desertul mexican - Preparare etapa 2Se amesteca bine, pana cand pasta se ia de pe marginile vasului. Continuati sa amestecati pana aluatul absoarbe bine tot untul.
  • Churros - desertul mexican - Preparare etapa 3Luati cratita de pe foc si adaugati ouale unul cate unul, amestecand energic de fiecare data, astfel incat aluatul sa fie elastic.
  • Churros - desertul mexican - Preparare etapa 4Umpleti dispozitivul de facut churros cu aluat si faceti churros pe care ii puneti in baie de ulei fierbinte (180° C). Gatiti churros 4 minute.
  • Churros - desertul mexican - Preparare etapa 5Dupa gatire, treceti fiecare churros prin zahar pudra.
  • Churros - desertul mexican - Preparare etapa 6Gata! Ati facut churros!

Punctează această reţetă

Observații

Nu aveti un aparat de facut churros ? Puteti utiliza un posh si alegeti capul cu forma potrivita. Trebuie sa apasati bine ca aluatul de iasa din posh.

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 154Kcal
  • Carbo: 16.7g
  • Grăsimi: 7.6g
  • Grăsimi sat.: 3.8g
  • Proteine: 3.9g
  • Fibre: 0.9g
  • Zahăr: 1.5g
  • ProPoints: 4
  • SmartPoints: 6
Informații nutriționale pentru 1 porție (67g)
PPetitchef_ro

Întrebări

Cantitatea de zahar care se pune in apa lipseste din reteta.

In aluat nu punem zahar, doar la servire. intrucat poate si combinat cu sosuri dulci, picante sau ciocolata, recomandam ca in preparare sa nu se adauge zahar.

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

TONTONEL

Biscuitii bunicii se faceau cu untura si aluatul se framanta, nu se oparea in nici un caz.Reteta si modul de preparare sunt foarte asemanatoare, cu aceea pentru gogoselele de ecler, doar ca pentru ele se folosesc mai mullte oua. Forma o gasim la accesoriul pentru biscuitii de casa de la masina de tocat. In plus, cred ca este foarte nepotrivit sa injuri, dovedind astfel........

am gătit această rețetă
abuz

SPYRAKE

CHURROS pe dracu,biscuiti stia ii face a bunica acum 50 de ani la masina de tocat....................auzi churros,de unde scoate ti astea

am gătit această rețetă
abuz

Jozef

Churros sunt originar din Spania/ Portugalia, nu Mexic.

abuz

anonymous

Excelent, si usor de preparat

abuz
constanta_s2014

constanta_s2014

Si de unde, mama dracului, luam noi forma de churros??? Ha? Hai, ziceti !

abuz

pusa49

Mai SPYRAKE!! biscuitii lui bunicata se coceau in cuptor, asta se prajesc in ulei ce este greu de inteles

abuz