Dacă vă plac produsele de patiserie cu diverse umpluturi, cu siguranță că o să vă placă și Brioches suisses ♥
Astăzi, vă invităm să faceți singuri această rețetă! Aluat de brioche, cremă de vanilie, pepite de ciocolată! Urmați pașii de pregătire de mai jos ↓
Dizolvati drojdia în lapte călduț (sau în apă călduță). Lăsați 10 minute la temperatura camerei.
Puneți făina, sarea și zahărul în vasul robotului. Adăugați ouăle și amestecul de drojdie + lapte. Frământați la viteza 2 până când aluatul se desprinde de pe margini.
Adăugați treptat untul înmuiat în timp ce continuați să frământați. Când este încorporat tot untul, frământați încă 15 minute cu viteza 3, până când aluatul se desprinde de pe margini.
Formați o minge din aluat. Acoperiți vasul cu un prosop curat și lăsați aluatul să se odihnească 1 oră și 30 de minute la temperatura camerei. Infoliați apoi aluatul și dați la frigider timp de 1 oră.
Între timp, pregătiți crema de patiserie. Amestecați oul cu jumătate de zahăr, apoi adaugați amidonul de porumb și încorporați bine.
Fierbeți laptele cu cealaltă jumătate de cantitate zahăr și vanilia. Turnați jumătate din lapte direct în castron și amestecați bine. Apoi turnați această compoziție în cratiță. Amestecați și puneți din nou pe foc.
Amestecați constant până fierbe. Când ajunge la temperatura de fierbere, țineți pe foc încă 2 minute, amestecând.
Luați cratița de pe foc apoi adăugați untul tăiat în bucăți mici. Amestecași bine. Puneti folie alimentara direct pe crema-aplicați folia alimentară pe toată suprafața cremei pentru a preveni uscarea acesteia. Puneți la frigider și lasați să se răcească complet.
Scoate aluatul din frigider și degazati-l. Pudrați bine cu făină suprafața de lucru și aluatul, apoi întindeți aluatul pentru a forma un dreptunghi (grosime de aproximativ 4-5 mm).
Intindeți crema de patiserie pe jumătate din suprafată. Adăugați pepitele de ciocolată pe întreaga suprafață a cremei și apăsați-le în cremă folosind o spatulă sau o lingură.
Pliați partea neumplută de aluat peste crema de patiserie. Tăiați marginile pentru a forma un dreptunghi curat.
Apoi tăiați un dreptunghi mic. Folosiți-vă mâna dvs. pentru a tăia dreptunghiuri de aceeași lățime: puneți mâna lângă ea și tăiați dreptunghiuri de 3 degete lățime.
Aranjați brioches pe o foaie de copt tapetată cu hârtie de pergament. Acoperiți cu un prosop curat și lasăți să stea 1 oră la temperatura camerei.
Preîncălziți cuptorul la 180° C și pregătiți compozitia pentru ungere: amestecati galbenusul cu laptele. Ungeti brioches cu aurirea folosind o pensula.
Coaceti brioches timp de 12 minute la 180°C.
Între timp, pregătiți siropul: Turnați zahărul și apa într-o cratiță și fierbeti la foc mediu. Lăsați să se răcească.
Ungeți brioches cu siropul și lăsați-le să se răcească.
Putem congela brioches suisses? Vă recomandăm să le congelati înainte de a le găti.
Care este echivalența dintre drojdia uscată și drojdia proaspătă? Pentru această rețetă, veți avea nevoie de 1 plic de drojdie uscată sau 10 g de drojdie proaspătă.
Putem reduce zahărul din rețeta de cremă de patiserie? Crema noastră de patiserie într-adevăr nu conține mult zahăr, veți fi surprins de gustul ei ușor dulce. Nu veți putea reduce zahărul din smântână.
Sunt intolerant la lactoză, sunt posibile alternative? Dacă aveți intoleranță la lactoză, puteți face această rețetă fără nicio problemă înlocuind laptele cu lapte vegetal și untul cu margarină, în aluatul de brioche precum și în crema de patiserie. Veți obtine avea brioches suisses fără lactoză :-)