Brioches tressées cu ciocolata

Gustări
Ușor
3 h 35 m

Pentru micul dejun sau pauza de gustare, lasati-va ispititi de briosele noastre pufoase umplute cu ciocolata. Un adevarat deliciu pentru intreaga familie. Pentru a urma pasii realizarii acestei retete, dar si tehnica noastra de pliere, urmariti cu atentie videoclipul si detaliile din reteta scrisa.

Ingrediente

8

Preparare

Preparare20 min
Timp așteptare3 ore
Gătire15 min
  • Brioches tressées cu ciocolata - Preparare etapa 1Turnati faina in vasului robotului, apoi sarea si zaharul. Adaugati untul moale si oul. Faceti o gropita pentru a pune drojdia care nu ar trebui să intre in contact cu zaharul si sarea.Incalziti laptele si adaugati-l.
  • Brioches tressées cu ciocolata - Preparare etapa 2Framantati aluatul timp de 3 - 5 minute la viteza 2. Formati o bila si acoperiti-o cu un prosop curat. Lasati aluatul sa creasca 2 ore la temperatura camerei.
  • Brioches tressées cu ciocolata - Preparare etapa 3Formati o bila din aluatul si impartiti în 8 bile mici de aproximativ 120 gr. Aplatizati bilele cu sucutorul apoi intindeti gemul si rulati pentru a obtine o bagheta.
  • Brioches tressées cu ciocolata - Preparare etapa 4Taiati bagheta pe jumatate in lungime. Rasuciti cele doua benzi.
  • Brioches tressées cu ciocolata - Preparare etapa 5Indoiti capetele si orientati-le spre partea centrala pentru a forma un "S".
  • Brioches tressées cu ciocolata - Preparare etapa 6Asezati briosele astfel formate pe o tava acoperita cu hartie de copt si lasati sa se creasca inca o ora. Introduceti la cuptor 15 minute la 180° C.
  • Brioches tressées cu ciocolata - Preparare etapa 7Gata!

Punctează această reţetă

Observații

Drojdia: Drojdia de panificatie nu trebuie sa intre în contact cu sarea sau zaharul, ci isi va pierde proprietatile. Puteti inlocui 20 de grame de drojdie proaspata cu 15 grame de drojdie uscata pe care va trebui sa o diluati in putin lapte cald inainte de a o adăuga in vas.
Umplutura: puteti inlocui ciocolata cu gem (de exemplu)

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: