Tocanita de pui cu mamaliguta

Tocanita de pui cu mamaliguta
Felul principal
Foarte ușor
50 min

Ingrediente

2

Preparare

Preparare40 min
Gătire10 min
  • Ceapa si usturoiul se maruntesc, morcovul se taie rondele, pieptul de pui se taie in bucati nu prea mari. Se caleste totul in putin ulei pana ceapa devine stravezie, iar carnea de pui isi pierde culoarea aceea de roz crud.
  • Se adauga apoi lingurita de boia, se amesteca bine si imediat se pune si un pahar de apa (nu lasati boia sa se prajeasca prea mult, capata un gust amar care mie cel putin nu imi place).
  • Se adauga foile de dafin, boabele de piper, o jumatate de lingurita de sare si 3-4 pahare de apa (puneti mai putina apa daca nu vreti ca tocanita sa fie foarte zemoasa - paharul meu e de 200 ml).
  • Se fierbe la foc mic si cu capacul pus aproximativ 45 minute. Ultimele 10 minute lasati tocanita sa fiarba la foc tare si fara capac, iar cu 2-3 minute inainte sa stingeti focul adaugati si frunzele de patrunjel.

Punctează această reţetă

Mrs.Green FootMrs.Green Foot

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

Dumitru

Foarte bine, doar ca as pune mai multa ceapa si as scoate morcovul.

abuz
constanta_s2014

constanta_s2014

E mancarica, nu prea e "tocanita"! Tocanita cere mai multa ceapa, cere si un ardei gras, mai cere si un cartof, plus putina pasta de tomate sau o rosie, acolo, si musai sa fie mai scazuta nu cu atata apa cata ai pus acolo. Tocanita se face la foc mic cu putina apa, eventual doar cu sucul lasat de carne si de legume si se mai pica din cand in cand cate putina apa ca sa nu se prinda de fundul cratitei, in niciun caz 3-4 pahare de apa!

abuz

szokeflorica

O idee minunata!

abuz

anonymous

Asa mai merge .Preparate originale din bucataria romaneasca.Fara denumiri sofisticate ca se sperie lumea

abuz

anonymous

Super cool!

abuz

anonymous

Super!

abuz