Ceapa si usturoiul se maruntesc, morcovul se taie rondele, pieptul de pui se taie in bucati nu prea mari. Se caleste totul in putin ulei pana ceapa devine stravezie, iar carnea de pui isi pierde culoarea aceea de roz crud.
Se adauga apoi lingurita de boia, se amesteca bine si imediat se pune si un pahar de apa (nu lasati boia sa se prajeasca prea mult, capata un gust amar care mie cel putin nu imi place).
Se adauga foile de dafin, boabele de piper, o jumatate de lingurita de sare si 3-4 pahare de apa (puneti mai putina apa daca nu vreti ca tocanita sa fie foarte zemoasa - paharul meu e de 200 ml).
Se fierbe la foc mic si cu capacul pus aproximativ 45 minute. Ultimele 10 minute lasati tocanita sa fiarba la foc tare si fara capac, iar cu 2-3 minute inainte sa stingeti focul adaugati si frunzele de patrunjel.
E mancarica, nu prea e "tocanita"! Tocanita cere mai multa ceapa, cere si un ardei gras, mai cere si un cartof, plus putina pasta de tomate sau o rosie, acolo, si musai sa fie mai scazuta nu cu atata apa cata ai pus acolo. Tocanita se face la foc mic cu putina apa, eventual doar cu sucul lasat de carne si de legume si se mai pica din cand in cand cate putina apa ca sa nu se prinda de fundul cratitei, in niciun caz 3-4 pahare de apa!
Comentarii:
Foarte bine, doar ca as pune mai multa ceapa si as scoate morcovul.
E mancarica, nu prea e "tocanita"! Tocanita cere mai multa ceapa, cere si un ardei gras, mai cere si un cartof, plus putina pasta de tomate sau o rosie, acolo, si musai sa fie mai scazuta nu cu atata apa cata ai pus acolo. Tocanita se face la foc mic cu putina apa, eventual doar cu sucul lasat de carne si de legume si se mai pica din cand in cand cate putina apa ca sa nu se prinda de fundul cratitei, in niciun caz 3-4 pahare de apa!
O idee minunata!
Asa mai merge .Preparate originale din bucataria romaneasca.Fara denumiri sofisticate ca se sperie lumea
Super cool!
Super!