Inainte de a incepe vreau sa va atentionez ca daca folositi ardeiul iute va iesi o mancare foarte picanta. Daca nu mancati de obicei asa picant mai bine nu folositi ardeiul.
Curatam ceapa si o taiem marunt, la fel si cu ardeiul gras si cel uite, pe care le punem treptat la calit intr-o tigaie cu putina apa si ulei si lasam 10min. Adaugam rosiile taiate cubulete si mai lasam inca 5 minute.
Punem acum cubuletele de carne,usturoiul intreg, sare, boia si completam cu apa pentru a patrunde carnea, si lasam la foc mediu pana se fierbe. Adaugam apa daca mai este nevoie pentru a nu lasa sosul sa scada foarte mult. Carnea s-a fiert cam intr-o jumatate de ora. Poate dura si mai putin, depinde de carne.
Cand aceasta este fiarta putin punem 2 lunguri de bulion.Vinul dulce il vom adauga la sfarsit cand carnea a fiert bine, si tot atunci gustam sosul in cazul in care mai este nevoie de ceva. vrut sa fac cartofi natur dar pana la urma am facut mamaliga.