Tarta cu raclette
Când temperaturile scad, ne bucurăm și ne încălzim cu această rețetă reconfortantă. Astăzi vă oferim o tartă savuroasă în care puteți găsi aromele delicioase ale brânzei raclette.
Ingrediente
6
Materiale
- răzătoare tip Mandolină
- Tava cu arc - 24 cm diametru
- Castron
- Cuptor
Preparare
Preparare30 min
Gătire1 oră
- Curățați cartofii și tăiați-i felii foarte subțiri folosind o mandolină.
- Procedați la fel cu ceapa și puneți totul într-un castron mare de salată.
- Amestecați ouăle cu făina și untul, iar la final se adaugă laptele. Amestecați bine. Sare piper.
- Turnați aluatul peste cartofi și amestecați bine. Ungeți cu unt o tigaie cu arc și adăugați jumătate din cartofi.
- Aranjați brânza raclette așa cum este, deasupra, apoi jambonul, apoi din nou raclette.
- Acoperiți cu restul de cartofi și nivelați cu o spatulă.
- Coaceți 1 oră și 10 minute la 180°C.
- Tarta dvs. cu raclette este gata!
Observații
Cartofi: folosiți o mandolină pentru ca feliile de cartofi să aibă toate aceeași grosime. Acest lucru va asigura gătirea uniformă.
Ceapa: puteți alege sa o rumeniți înainte.
Brânza raclette: poate fi înlocuită cu alte brânzeturi precum Reblochon.
Tava cu arc: aceasta va fi ideală pentru a facilita demontarea și pentru a păstra intactă tarta cu raclette. Simțiți-vă liber să căptușiți partea de jos cu hârtie de pergament pentru a preveni orice scurgere.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!
Punctează această reţetă