Tarta cu raclette

Felul principal
Ușor
1 h 30 m

Când temperaturile scad, ne bucurăm și ne încălzim cu această rețetă reconfortantă. Astăzi vă oferim o tartă savuroasă în care puteți găsi aromele delicioase ale brânzei raclette.

Ingrediente

6

Materiale

  • răzătoare tip Mandolină
  • Tava cu arc - 24 cm diametru
  • Castron
  • Cuptor

Preparare

Preparare30 min
Gătire1 oră
  • Curățați cartofii și tăiați-i felii foarte subțiri folosind o mandolină.
  • Procedați la fel cu ceapa și puneți totul într-un castron mare de salată.
  • Amestecați ouăle cu făina și untul, iar la final se adaugă laptele. Amestecați bine. Sare piper.
  • Turnați aluatul peste cartofi și amestecați bine. Ungeți cu unt o tigaie cu arc și adăugați jumătate din cartofi.
  • Aranjați brânza raclette așa cum este, deasupra, apoi jambonul, apoi din nou raclette.
  • Acoperiți cu restul de cartofi și nivelați cu o spatulă.
  • Coaceți 1 oră și 10 minute la 180°C.
  • Tarta dvs. cu raclette este gata!

Punctează această reţetă

Observații

Cartofi: folosiți o mandolină pentru ca feliile de cartofi să aibă toate aceeași grosime. Acest lucru va asigura gătirea uniformă.

Ceapa: puteți alege sa o rumeniți înainte.

Brânza raclette: poate fi înlocuită cu alte brânzeturi precum Reblochon.

Tava cu arc: aceasta va fi ideală pentru a facilita demontarea și pentru a păstra intactă tarta cu raclette. Simțiți-vă liber să căptușiți partea de jos cu hârtie de pergament pentru a preveni orice scurgere.

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: