In wok sau un vas inalt se pun cam 2-3 cani de ulei,se incing bine la 180* ,se pune pe rand cate o mana de taieiti de orez,zdobiti in prealabil.Ei se expanteaza in contact cu uleiul cald ca peletele de creveti pe vremuri.Se rumenesc foarte putin si se scot pe o hartie absorbanta.Operatia nu dureaza mai mult de 1 minut.
Se pastreaza in wok 2 linguri de ulei,restul se da de-o parte si adauga ceapa,coditele de la bok choy,sau varza chinezeasca dupa caz,ghimbirul,ardeiul iute,ardeii,morcoviisi prajiti la foc iute 1-2 minute,nu mai mult.
Apoi adaugati frunzele de bok choy,mai prajiti la foc iute 1 minut,apoi adaugati sosul de soia si vinul de orez ,amestecati cateva secunde si adaugati fideaua prajita . Amestecati usor si inchideti focul.
Serviti calda ca atare sau ca si garnitura la o friptura la gratar,snitel.
Folositi -va imaginatia.Diverse legume prajite chinezeste la foc iute amestecate cu taietei de orez prajiti.N-o sa va para rau ca ati incercat.
Comentarii:
Lol