Taietei de orez crocanti, cu legume ( inclusiv bok choy)
Ingrediente
6
Rețete inrudite
-
Taitei de orez cu creveti, lapte de cocos si legume
-
Salată de orez cu creveți, dovlecel și ghimbir
-
Tăiței de orez cu ciuperci și ou fiert moale
-
Salată vegetariană de orez: feta, porumb, morcovi, mazăre, roșii cherry și mentă
Preparare
Preparare20 min
Gătire25 min
- In wok sau un vas inalt se pun cam 2-3 cani de ulei,se incing bine la 180* ,se pune pe rand cate o mana de taieiti de orez,zdobiti in prealabil.Ei se expanteaza in contact cu uleiul cald ca peletele de creveti pe vremuri.Se rumenesc foarte putin si se scot pe o hartie absorbanta.Operatia nu dureaza mai mult de 1 minut.
- Se pastreaza in wok 2 linguri de ulei,restul se da de-o parte si adauga ceapa,coditele de la bok choy,sau varza chinezeasca dupa caz,ghimbirul,ardeiul iute,ardeii,morcoviisi prajiti la foc iute 1-2 minute,nu mai mult.
- Apoi adaugati frunzele de bok choy,mai prajiti la foc iute 1 minut,apoi adaugati sosul de soia si vinul de orez ,amestecati cateva secunde si adaugati fideaua prajita . Amestecati usor si inchideti focul.
- Serviti calda ca atare sau ca si garnitura la o friptura la gratar,snitel.
- Folositi -va imaginatia.Diverse legume prajite chinezeste la foc iute amestecate cu taietei de orez prajiti.N-o sa va para rau ca ati incercat.